Εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, εκτός κόμματος, εκτός του κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς και άνευ χαρτοφυλακίου, ο Νίκος Παππάς παραμένει ευρωβουλευτής εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά διαφεύγει της σύλληψης για τη βίαιη επίθεση με ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου.
Το χρονικό
«Κάποιος μου βάζει μία τρικλοποδιά. Γυρίζω πίσω και διαπιστώνω ότι μου το έχει κάνει ο συγκεκριμένος ο οποίος ισχυριζόταν ότι τον πάτησα. Του λέω μην τολμήσεις και με ξανακουμπήσεις. Μου λέει ‘πάμε έξω να λογαριαστούμε’. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο άνθρωπος αυτός θα με χτυπήσει. Λέω ‘πάμε έξω, εγώ έτσι κι αλλιώς φεύγω, εσύ κάνε ό,τι καταλαβαίνεις’. Κι όταν περάσαμε το κατώφλι, νιώθω δύο πολύ ισχυρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου τα οποία με ανάγκασαν να πέσω κάτω», είπε ο δημοσιογράφος.
Ο Νίκος Παππάς, σε ανάρτησή του, εμφανίζεται εν μέρει μετανιωμένος αλλά την ίδια στιγμή δηλώνει και ο ίδιος θύμα των μέσων ενημέρωσης που δεν τον αγαπάνε, όπως γράφει, ενώ ρίχνει και μέρος της ευθύνης στο θύμα της επίθεσης γιατί τον προκάλεσε.
«Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε το βράδυ της Τρίτης, ούτε σε ποια κατάσταση βρισκόταν. Ίσως και αυτή η κατάστασή του, να ήταν ο λόγος που ‘μετέφερε’ γεγονότα και φράσεις, όπως ο ίδιος πιστεύει ότι έγιναν και όχι όπως έγιναν. Τα υπόλοιπα θα τεθούν υπόψη των Αρχών όταν χρειαστεί, καθώς υπήρχαν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες».
Ο Νίκος Γιαννόπουλος κατέθεσε μήνυση στη βελγική εισαγγελία και προσανατολίζεται τώρα να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του ευρωβουλευτή.
«Δεν έχω καμία όρεξη να τον ξαναδώ μπροστά και τον παρακαλώ να μην ξαναεμφανιστεί μπροστά μου».
Η κυβέρνηση μιλά για καθυστερημένα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου και κατ’ επανάληψη επιεική μεταχείριση του κ. Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την κυβέρνηση, αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την παρ’ ολίγον υποψηφιότητα του Νίκου Παππά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, άφησε και η Νέα Αριστερά.
Την επίθεση κατά του δημοσιογράφου καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΕΣΗΕΑ.