Πρόσω ολοταχώς για δημιουργία πολιτικού φορέα, με στόχο να κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως μία άλλη εναλλακτική, έχει βάλει η Μαρία Καρυστιανού.
«Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ προκειμένου αυτό να οργανωθεί σωστά και αν οργανωθεί σωστά (…) και θα μπορέσει να μετατραπεί σε κόμμα, βεβαίως να υπάρχει μία λύση για όλους τους πολίτες που θέλουν κάτι υγιές και καινούργιο. (…) Δεν θα αυτοπροταθώ σαν ηγέτης, μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό».
Αποστάσεις από μέλη του συλλόγου των Τεμπών
Σαφείς αποστάσεις από τις πολιτικές κινήσεις Καρυστιανού παίρνει ο σύλλογος πληγέντων της εθνικής τραγωδία των Τεμπών, δηλώνοντας πως παραμένουν προσηλωμένοι στην απονομή δικαιοσύνης για τους 57 νεκρούς.
«Οι ενέργειες αυτές είναι προσωπικές της επιλογές, δεν είχαμε καμία ενημέρωση επ’ αυτού και καμία ανάμειξη και δεν γνωρίζουμε τους ‘συνεργάτες’ της και τα ‘επιτελεία’, που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί. Οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν τον Σύλλογο, δεδομένου ότι δεν αποτελούν προϊόν συλλογικής συζήτησης και αποφάσεων του ΔΣ».
«Θα πρέπει η ίδια να θέσει την παραίτησή της εφόσον επιθυμεί να ηγηθεί μίας πολιτικής προσπάθειας, γιατί εμάς δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Προς το παρόν, βέβαια, δεν υπάρχει κάποια πρόταση στο ΔΣ για να διώξουμε την κυρία Καρυστιανού. Η ίδια πρέπει να αποφασίσει τι πραγματικά θέλει», λέει ο Παύλος Ασλανίδης.
Ιδιαιτέρως αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Νίκου Πλακιά.
«Πλέον αναπνεύστε ελεύθερα έρχεται το ΟΞΥΓΟΝΟ!!!».
Η αντίδραση των κομμάτων
Αναφαίρετο δικαίωμα της Μαρίας Καρυστιανού να μπει και να κριθεί στον πολιτικό στίβο λένε τα κόμματα.
«Όταν αρχίσει να τοποθετείται θα δούμε, αν γίνει αυτή η κίνηση, τι χαρακτηριστικά θα έχει και τότε ο πολίτης θα κρίνει», λέει ο Ανδρέας Κατσανιώτης, βουλευτής ΝΔ.
«Δικαίωμα έχει ο καθένας να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει και να κάνει και κόμματα και κινήσεις», σημειώνει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.
«Αν η κα Καρυστιανού είναι στο πολιτικό σύστημα, θα κριθεί ως πολιτικός», σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη.
«Πονοκέφαλος» στο ΠΑΣΟΚ από Παρασκευαΐδη
Νέο πονοκέφαλο δημιουργεί εν τω μεταξύ στη Χαριλάου Τρικούπη ο βουλευτής Λέσβου, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, πρόσθεσε ότι και το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο κόμμα Τσίπρα.
«Αν με εξέφραζαν οι γραμμές και δεν με ήθελε το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να πήγαινα. (…) Είμαι υπέρ της ένωσης όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων. Και της Ζωής Κωνσταντοπούλου».
Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί αμηχανία, με το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην σχολιάζει τις νέες δηλώσεις του βουλευτή της στον οποίον έχουν ήδη δείξει ήδη δύο «κίτρινες κάρτες» για τις δηλώσεις του κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά για τα περί κινδύνου απόβασης Τούρκων στη Μυτιλήνη.