Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο Έλληνας «Εσκομπάρ», έπειτα από ένα απίστευτο θρίλερ που διαδραματίστηκε στα ανοικτά του φουρτουνιασμένου Ατλαντικού όπου Γάλλοι κομάντος έκαναν ρεσάλτο σε ένα μικρό αλιευτικό ιδιοκτησίας του, φορτωμένο με 7 τόνους κοκαΐνης.
Θρίλερ στη μέση του Ατλαντικού με πρωταγωνιστή τον Έλληνα «Εσκομπάρ» και φόντο ένα αλιευτικό από τη Νέα Μηχανιώνα φορτωμένο με επτά τόνους κοκαΐνης.
Το βράδυ του Σαββάτου το σκάφος πέφτει σε φουρτούνα στον Ατλαντικό. Κινδυνεύει και το γαλλικό ναυτικό στέλνει φρεγάτα να το ρυμουλκήσει. Στις ελληνικές και αμερικανικές υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών χτυπάει κόκκινος συναγερμός.
Γάλλοι κομάντος κάνουν ρεσάλτο στο αλιευτικό. Ταυτόχρονα Έλληνες αστυνομικοί συλλαμβάνουν στην Κατερίνη τον ιδιοκτήτη του σκάφους, τον Έλληνα «Εσκομπάρ» και άλλα τέσσερα άτομα. Όλοι στενοί συνεργάτες και μπλεγμένοι στο μεγάλο κόλπο.
Στα 60 του, ο «βαρόνος της κοκαΐνης» από την Πιερία, έστησε και πάλι την ίδια δουλειά, που το 2004 το είχε στείλει για είκοσι χρόνια στη φυλακή. Τότε έπεφτε στο δίχτυα του νόμου καθώς δικό του σκάφος είχε εντοπιστεί στην Ισπανία με 5,5 τόνους ναρκωτικών.
Το απίστευτο είναι πως στο σκάφος που πήγε από την Νέα Μηχανιώνα στην Λατινική Αμερική να πάρει το φορτίο της κοκαΐνης επέβαινε και ένας που είχε συλληφθεί και στο πλοίο του 2004.
Η ίδια δουλειά
Στις αρχές Οκτωβρίου, στα γραφεία του ελληνικού FBI έφτασε πληροφορία που αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σοβαρά. Ο παλιός γνώριμος επέστρεψε και στήνει ξανά μια μεγάλη δουλεία. Στόχος να φέρει στην Ελλάδα κοκαΐνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η επιχείρηση του γαλλικού Ναυτικού βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη Δίωξη Ναρκωτικών να ενημερώνεται συνεχώς. Η επιστροφή του «βαρόνου», του ανθρώπου που ξέπλυνε 36 εκατομμύρια μέσω τυχερών παιχνιδιών, έστησε αλυσίδα ξενοδοχείων, και είχε στόλο αλιευτικών ενώ ήταν στη φυλακή, μάλλον ήταν σύντομη.