Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Δεκάδες είναι οι νεκροί στο Μαρόκο μετά από ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που πλημμύρισαν μία ολόκληρη πόλη.

Μία ώρα σφοδρής βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει η παλιά πόλη της Σάφι του Μαρόκου. Ορμητικοί λασποχείμαρροι περνούν μέσα από την πόλη και καταστρέφουν τα πάντα.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 70 σπίτια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Παρασύρθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα και διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους στις γύρω περιοχές.

Ρωσία

Ο υδράργυρος στη Γιακουτία της ανατολικής Σιβηρίας κατρακύλησε στους μείον 45 βαθμούς Κελσίου, όμως αυτό δεν δείχνει να ενοχλεί τους ντόπιους. Η κ. Σταροστίνα πουλάει κατεψυγμένα ψάρια σε λαϊκή αγορά και λέει πως θυμάται θερμοκρασίες στους μείον 55 βαθμούς Κελσίου.

Η Γιακουτία με 300 χιλιάδες κατοίκους πληθυσμό θεωρείται η πιο κρύα μεγάλη πόλη στον κόσμο.

ΗΠΑ

Ένα σφοδρό κύμα ψύχους από τον αρκτικό κύκλο ήδη πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αρκτική Δίνη ή Πολικός Στρόβιλος, όπως λέγεται, είναι ένα στρώμα εξαιρετικά κρύου αέρα που σχηματίζεται πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Ήδη πλήττονται οι βόρειες πολιτείες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, όμως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι σύντομα θα καλύψει τα δύο τρίτα της χώρας.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο