Σε κλοιό αγροτών είναι από το πρωί η πόλη και το λιμάνι του Βόλου, καθώς χιλιάδες αγρότες από τη Θεσσαλία, μαζί με εκατοντάδες τρακτέρ πήγαν στην πρωτεύουσα της μαγνησίας για να αποκλείσουν συμβολικά το λιμάνι.
Αγρότες από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνονται προς το λιμάνι του Βόλου, με σκοπό να το αποκλείσουν.
Κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο λιμάνι, για να αποτρέψουν την είσοδο των αγροτών.
Αγρότες από τις Μικροθήβες αποχωρούν από το επιβατικό λιμάνι και κατευθύνονται προς το εμπορικό.
Στο πλευρό των αγροτών και οι ψαράδες που κάνουν τη δική τους διαμαρτυρία από τη θάλασσα.
Το χθεσινό βράδυ του στα μπλόκα πέρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τραγουδώντας με αγρότες.
Αγροτικά τρακτέρ από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, καταλαμβάνουν το οδόστρωμα κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Η έξοδος της Μουδανιών αποκλείστηκε για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα επιβάτες πτήσεων να χρειάζεται να περπατήσουν ακόμη και 4 χιλιόμετρα με τις αποσκευές τους.
Με δεκάδες μπλόκα σε αυτοκινητόδρομους, τελωνεία, επαρχιακές οδούς και νευραλγικές διασταυρώσεις, οι αγρότες δηλώνουν ανυποχώρητοι, με τους οδηγούς να αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Κλείσιμο και παραδρόμων
Επτά αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί μόνο στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στη Θήβα, στον Μπράλο, στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Αταλάντη, στις Μικροθήβες Μαγνησίας, στη Νίκαια Λάρισας και στα διόδια Μαλγάρων.
Οι αγρότες στον κόμβο του Μπράλου αποφάσισαν να κλείνουν κάθε μέρα από τις 4 μ.μ., έως τις 5 μ.μ., την κυκλοφορία και στους παράδρομους.
Στις 16:00 οι αγρότες στον Μπράλο θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των παραδρόμων της Εθνικής Οδού, ενώ στη Χαλκίδα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι από όλη την Εύβοια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της κρεμαστής γέφυρας.
Η κυκλοφορία διεκόπη και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς τα οχήματα περνούσαν μέσα από το κέντρο της πόλης.
Στο τελωνείο Ευζώνων οι αγρότες προχωρούν καθημερινά τις τελευταίες μέρες σε αποκλεισμούς από τις 12 μέχρι τις 4 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 10 το βράδυ. Σε 8ωρο αποκλεισμό (μόνο για φορτηγά) από τις 12 το μεσημέρι προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, με οδηγούς να εγκλωβίζονται στο σημείο.
Επί ποδός η Πελοπόννησος
Αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας προτίθενται να ανοίξουν τα διόδια στο Ρίο-Αντίρριο.
Αστυνομικές κλούβες έχουν κλείσει την πρόσβαση στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και δεν αφήνουν τους αγρότες να περάσουν, ενώ στο σημείο βρίσκονται μπλοκαρισμένα δύο ασθενοφόρα.
Εντός των ασθενοφόρων βρίσκονταν ασθενείς, με τους οδηγούς των οχημάτων να κάνουν όπισθεν και να κινηθούν από την Παλαιά Εθνική, καθώς το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις.
Πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου πραγματοποίησαν οι αγρότες της Ηλείας και κατέληξαν στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου παρέδωσαν ψήφισμα.
Μπλόκο στην είσοδο της Σπάρτης έκαναν οι αγρότες της Λακωνίας, μετά από μηχανοκίνητη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.
Κρήτη
Ανυποχώρητοι παραμένουν και οι αγρότες στην Κρήτη. Όλη νύχτα οι αγρότες έμειναν στο κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης. Το επόμενο βήμα τους η κατάληψη στην ΑΑΔΕ.
Συνεχίζονται τα μπλόκα των αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά τόσο στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», όσο και στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων επί του ΒΟΑΚ. Οι αγρότες παραμένουν στο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν προβεί σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης, με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται κανονικά.
Κατάληψη της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου πραγματοποιούν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.
Δημιουργώντας ενιαίο μέτωπο θα κινηθούν από δύο κατευθύνσεις με σκοπό τον 4ωρο αποκλεισμό της Γέφυρας. Μάλιστα έχουν ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να “ανοίξουν” τα διόδια και να διέρχονται οι οδηγοί δωρεάν.
Τη στήριξή της στους αγρότες έδειξε η τραγουδίστρια, Κατερίνα Λιόλιου, η οποία βρέθηκε σε μπλόκο και δεν δίστασε να βγει από το αυτοκίνητο και να τραγουδήσει ακαπέλα, με τους αγρότες να την χειροκροτούν και να απαθανατίζουν τη στιγμή.
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε σε παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και ζητά την εφαρμογή του νόμου, την παραπομπή όσων τον παραβιάζουν στη δικαιοσύνη, ακόμα και με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.