Οι τοξικολογικές εξετάσεις εξηγούν πιθανότατα τις σκληρές εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Την τραγωδία στη Λούτσα που στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή και έστειλε σε νοσοκομείο τρεις γυναίκες τραυματισμένες. Ο 29χρονος οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα διαπιστώθηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Πιστεύω ότι δεν έχει καν δίπλωμα»
Στο Live News μιλούν άτομα που γνώριζαν τον 29χρονο αλλά και αυτόπτες μάρτυρες των δραματικών γεγονότων.
«Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει καν δίπλωμα καταρχάς. Δεν ήταν δηλαδή δικό του το αμάξι. Μπορεί να ήταν ενός φίλου του. Γιατί ούτε η μητέρα του ήξερε από πού το πήρε. Αυτό που ξέρω είναι ότι με τους φίλους του πάντα τρέχανε. Ερχόντουσαν και τον παίρνανε, βγαίνανε, επέστρεφε», λέει φίλη του 29χρονου.
Όπως αναφέρει, ο δράστης είχε πρωταγωνιστήσει σε μία σειρά από εντάσεις και επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Δεν έδειχνε να συνετίζεται με το πέρασμα των χρόνων.
«Άγριος γενικά, βίαιος προς τους γονείς του. Ακούγαμε συχνά, σχεδόν κάθε μέρα μην σας πω, να φωνάζουν ο ένας στον άλλον. Να τσακώνεται με τους γονείς του κάθε μέρα. Ζητούσε λεφτά. Δανειζόταν κιόλας. Είχε προσπαθήσει να δουλέψει αλλά το άφηνε. Δεν το συνέχιζε ποτέ».
Στο μυαλό της, όταν έμαθε για το δυστύχημα στη Λούτσα, ήρθαν οι εικόνες και οι αντιδράσεις του 29χρονου μετά το τροχαίο που είχε προκαλέσει το 2020 και τον τραυματισμό του συνοδηγού του.
«Είχε πετάξει κι έναν κάδο σκουπιδιών. Είχε πετάξει τον κάδο προς την κατηφόρα κάτω από τα νεύρα του. Έσπαγε και έπιπλα στο σπίτι του, τηλεοράσεις κτλ. Από τα νεύρα του είχε βγει έξω από το σπίτι του και πέταγε στον αέρα μαχαίρια και έβριζε».
Ο 29χρονος, που αναμένεται αύριο να απολογηθεί, καταγράφηκε από κάμερες να κάνει επικίνδυνες και παράνομες προσπεράσεις, να χάνει τον έλεγχο και το όχημά του να χτυπάει αρχικά ένα παρκαρισμένο και στη συνέχεια να πέφτει αφρενάριστο πάνω στα 4 άτομα που έβγαιναν από το αυτοκίνητό τους.
Μεθυσμένος
Οι αξιωματικοί της Τροχαίας, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη, θεωρούν ότι ο 29χρονος είχε αναπτύξει τετραπλάσια ταχύτητα από το όριο των 30 χιλιομέτρων την ώρα στο συγκεκριμένο σημείο.
«Στη δουλειά μου που ερχόταν για λεφτά, ζητούσε συνέχεια δανεικά, ερχόταν η μητέρα του να πληρώσει. Ήταν γενικά πολύ κακός με όλο τον κόσμο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.
Οι Αρχές περιμένουν τα υπόλοιπα στοιχεία των τοξικολογικών, που θα δείξουν αν ο 29χρονος βρισκόταν και υπό την επήρεια ναρκωτικών.
«Βασικά η αλήθεια είναι ότι το είδα στις ειδήσεις την επόμενη μέρα και ήμουν σίγουρη ότι είναι δικό του για κάποιον λόγο. Ήμουν σίγουρη. Δεν γίνεται να είναι άλλο άτομο μπλεγμένο σε ένα τέτοιο τροχαίο. Και να τρέχει με 100», συμπληρώνει η φίλη του.
Αύριο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το αλκοόλ στο αίμα του 29χρονου ήταν πάνω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο όταν προκάλεσε το δυστύχημα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο 29χρονος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως είναι χρήστης κοκαΐνης και έτσι οι Αρχές θεωρούν πως και εκείνο το βράδυ βρισκόταν υπό την επήρεια.
Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά ο 29χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών συνδυαστικά με κατανάλωση αλκοόλ.
Απαθής ο 29χρονος
Ο 29χρονος έδειχνε να μην έχει συναίσθηση των όσων έκανε λίγο μετά τη φονική παράσυρση. Διασώστες έχουν αναφέρει πως τους ρωτούσε εκείνα τα δευτερόλεπτα για τις υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό του. Απαθής έλεγε ότι πονάει στο αυτί του.
Οι στενοί συγγενείς του 24χρονου θύματος περιμένουν, όπως λένε, την παραδειγματική τιμωρία του 29χρονου.
O νεαρός που σκοτώθηκε ήταν απόγονος του ιδρυτή της σοκολατοποιίας Leonidas και είχε έρθει στην Ελλάδα από το Βέλγιο για την ορκωμοσία της συντρόφου του.
O 29χρονος, που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών και την εμπλοκή του στο τροχαίο στην Βραυρώνα, αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί, με τις μαρτυρίες, τα νέα στοιχεία και τις εικόνες της τραγωδίας να κρατούν σταθερά στο επίκεντρο το δυστύχημα στη Λούτσα.