Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την «Adel» – Πλημμύρες & καταστροφές

Η κακοκαιρία «Adel» σαρώνει τη χώρα. Από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο δρόμοι έχουν κοπεί, χωριά έχουν αποκλειστεί.

Προβλήματα

Στο χωριό Σκούπα της Άρτας, εξαιτίας των κατολισθήσεων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, θεμέλια σπιτιών βρίσκονται στον αέρα, πλαγιές έχουν υποχωρήσει καλύπτοντας τους δρόμους και χωράφια έχουν εξαφανιστεί.

Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν για ώρες σε εκκλησία χωρίς νερό και φαγητό.

Ο ποταμός Άραχθος υπερχείλισε.

Στον δήμο Ευρώτα, στη Λακωνία στην περιοχή του Έλους, τα ακραία καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές. Τα αποκλειστικά πλάνα από το drone του MEGA αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το μέγεθος της ζημιάς.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και έντονη χαλαζόπτωση μετέτρεψαν την περιοχή σε μία απέραντη λίμνη. Καλλιέργειες έχουν βυθιστεί στο νερό, με τους αγρότες να μετρούν ξανά απώλειες.

Οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν ολόκληρη τη σοδειά τους.

Σφοδρή χαλαζόπτωση χτύπησε τη Μυτιλήνη και ακολούθησε έντονη βροχόπτωση η οποία προκάλεσε πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους. Το νερό κατέκλυσε περισσότερα από 30 καταστήματα, ενώ τα φρεάτια βούλωσαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Μεγάλες καταστροφές στη Μονεμβασιά. Χαλάζι σαν μεγάλα κομμάτια πάγου κατέκλυσε τους δρόμους. Στο Τρίκορφο Μεσσηνίας οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες.

Λιμνοθάλασσα το Πόρτο Χέλι. Στο Αρκούδι Ηλείας, οι σφοδρές καταιγίδες μετέτρεψαν δρόμους και πεζοδρόμια σε ορμητικούς χειμάρρους.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στο Αργοστόλι. Η Κέρκυρα εξακολουθεί να μετρά τις πληγές της.

Στον Έβρο, οι ιρλανδικές διαβάσεις έχουν καταστεί μη προσπελάσιμες, με την Πολιτική Προστασία, τους δήμους και τις περιφέρειες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα.

Στο Μεσολόγγι παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία όταν κεραυνός έπεσε στο στρατόπεδο και ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε 4 στρατιώτες. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ωστόσο κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται έως το Σάββατο το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), στο  Ανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Ικαρία), και στα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση αναμένεται σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις επόμενες ώρες.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο