Οι εικόνες που πριν καλά καλά ανοίξουν τα μαγαζιά για τη «Μαύρη Παρασκευή» με τις ουρές καταναλωτών να περιμένουν προκείμενου να πετύχουν την καλύτερη προσφορά, ανήκουν στο παρελθόν.
Η «Black Friday» μετατράπηκε σε μία περίοδο εκπτώσεων, με τους καταναλωτές να γυρνούν την πλάτη σε προσφορές που ή μπορεί να ξαναβρούν σε άλλες περιόδους ή δεν είναι τόσο δελεαστικές.
Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν ηλεκτρονικά τα ψώνια τους. Κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ βρίσκονται πάνω πάνω στις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως και άλλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η κίνηση ωστόσο και εκεί είναι πιο πεσμένη από άλλες χρονιές.
Οι εκπτώσεις
Οι εκπτώσεις, σε πολλές περιπτώσεις, λένε πως είναι στο 40%. Δεν λείπουν και οι ακόμα μεγαλύτερες ωστόσο. Κάποιοι λένε πως φτάνουν το 70 και 80%, αφορούν όμως συνήθως περιορισμένα προϊόντα και παλαιότερης γενιάς. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εκπτώσεις που προέρχονται από αυξήσεις τιμών του τελευταίου καιρού.
Στο «σαφάρι» των καταναλωτών συμμετέχουν πλέον σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις. Εκπτώσεις γίνονται όχι μόνο στα κλασσικά είδη, αλλά ακόμα και σε αυτοκίνητα, ξενοδοχεία, εστιατόρια.