Μετά από τρεις συνεδριάσεις, η αποκαλυπτική κατάθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκούκη στη δίκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών με το παράνομο λογισμικό Predator, ολοκληρώθηκε.
«Κατέθεσα στο δικαστήριο όλα όσα γνώριζα για τις σχέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων με τις εταιρίες που συνδέονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών και κυρίως κατέδειξα το ενιαίο κέντρο παρακολούθησης μεταξύ ΕΥΠ και Predator. Έχω τη βαθιά πίστη ότι τελικά θα αποδοθεί Δικαιοσύνη», είπε ο δημοσιογράφος.
Ο κ. Κουκάκης δέχθηκε ερωτήσεις αναφορικά με όσα είπε για τον τρόπο που επελέγη ο Παναγιώτης Κοντολέων στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ.
– Υπεράσπιση: Είπατε ότι ο Κοντολέων τοποθετήθηκε από τον Γιάννη Λαβράνο (σ.σ. κατηγορούμενος);
– Μάρτυρας: Ήταν πρόταση του Γιάννη Λαβράνου στον Γρηγόρη Δημητριάδη.
– Υπεράσπιση: Δηλαδή ο πρωθυπουργός υπάκουσε σε αυτό που του είπε ο Λαβράνος;
– Μάρτυρας: Θα έλεγα σε αυτό που του είπε ο ανιψιός του.
Αποκαλυπτικά μηνύματα
Παρών στο δικαστήριο και ο Σταμάτης Τρίμπαλης, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Krikel, το διάστημα 2019 – 2024. Ο μάρτυρας παρέδωσε στην υποστήριξη της κατηγορίας μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με τον κατηγορούμενο, Γιάννη Λαβράνο, για να ενσωματωθούν στη δικογραφία στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.
Τα πρώτα αφορούν στη συνάντηση που φέρεται να είχε στο σπίτι του επιχειρηματία για να ενημερωθεί για τις ερωτήσεις που θα υπέβαλαν στην Εξεταστική Επιτροπή, με τον Λαβράνο να του υποδεικνύει μάλιστα πως πρέπει να παρκάρει μακριά από το σπίτι του.
Τον Δεκέμβριο του 2022 ο εμφανιζόμενος στα μηνύματα ως Γιάννης Λαβράνος φέρεται να ενημερώνει τον Σταμάτη Τρίμπαλη και για τον έλεγχο στα γραφεία του.
– Γιάννης Λαβράνος: Καλησπέρα, αύριο εννιά θα είναι εκεί! Οπότε οκτώ να είσαι εκεί θα έλεγα. Όλα καλά θα πάνε, ήρεμα.
– Σταμάτης Τρίμπαλης: Από το προσωπικό μου γραφείο υπάρχει περίπτωση να περάσουν;
– Γιάννης Λαβράνος: Δεν νομίζω.
– Σταμάτης Τρίμπαλης: Να μην το αναφέρω εάν ρωτήσουν κάτι σχετικά.
– Γιάννης Λαβράνος Δεν λες κάτι, σαν γραφείο έχεις της Krikel.
Η δίκη συνεχίζεται, με καταθέσεις άλλων μαρτύρων, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.