Η σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 300 ετών πλήττει την Ταϊλάνδη. Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.
Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Ταϊλάνδη. Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν «εξαφανίσει» δέκα επαρχίες στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η στάθμη του νερού σε πολλές περιοχές έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό.
Απελπισμένοι κάτοικοι ανεβαίνουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά ενώ άλλοι ανεβαίνουν στα καλώδια ηλεκτροδότησης.
Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες. Εξαιτίας των σφοδρών πλημμυρών εμφανίστηκαν ακόμη και φίδια στους δρόμους.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.
Ινδονησία
Σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις σαρώνουν το νησί Σουμάτρα στην Ινδονησία. Τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί.
«Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμυρών. Δεκάδες έχουν τραυματιστεί», μεταδίδει το ABC Australia.
Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων οι δρόμοι καταστράφηκαν και οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη για να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη.
Οι Αρχές ανησυχούν για νέες κατολισθήσεις και καλούν τους κατοίκους που μένουν σε ορεινές περιοχές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.