Το σχόλιο του Χρήστου Γιαννούλη για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα

Αποκλειστικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης αναφέρθηκε στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη», τονίζοντας πως το ανάγνωσμα θέλει να φωτίσει τις σκιές της πρόσφατης ιστορίας.

«Αυτό το βιβλίο επιβεβαιώνει ένα πράγμα. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Σωκράτης Φάμελλος και πολλά άλλα στελέχη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν ατομική καριέρα στην πολιτική. Δεν σκεφτόταν τις κινήσεις και τις παρεμβάσεις τους με το αν θα κάνει καλό ή κακό στην καριέρα του δια βίου πολιτικώς ή τη συνέχεια ενός τζακιού ή τη συνέχεια του νεποτισμού», είπε.

«Το βιβλίο είναι ένας διάλογος που αναπτύσσεται μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη. Σημαντικό είναι να δούμε τι αντίκτυπο έχει στον μοναχικό αναγνώστη κι όχι σε μία δημόσια συζήτηση».

«Αναδεικνύοντας μέσα από την προσωπική του ματιά, δεν διστάζει να πει πράγματα επώδυνα για τους ανθρώπους τους οποίους αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε», είπε σχετικά με τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού σε στελέχη του κόμματος με τα οποία συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε μία χώρα διαλυμένη, φτωχοποιημένη. Κατάλαβα ότι περιγράφει την πορεία ενός ηγέτη που παρέλαβε μία κατεστραμμένη χώρα και φρόντισε με πολύ μεγάλο κόστος και ευθύνη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και των λαθών των συνεργατών του, να παραδώσει μία χώρα με ένα οδικό χάρτη για το χρέος».

Ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο κος Γιαννούλης ανέφερε πως οι πρώην πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων που οδήγησαν στη χρεωκοπία της χώρας δεν έχουν κάνει κάποια αναφορά ή αυτοκριτική.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο