Στην Ιταλία το ζευγάρι που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια – «Σταθερή η κατάστασή τους»

Η κατάσταση του ζευγαριού που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Μέχρι και C-130 σηκώθηκε για τον 65χρονο και την 55χρονη που δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια στην Πέλλα. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ιταλίας για επείγουσα μεταμόσχευση, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Σε πανικό ο γιος τους, έκανε ανάρτηση στα social media στην οποία ευχαριστεί τόσο τους γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας μας, όσο και τον κόσμο που του συμπαραστέκεται σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

«Αυτές τις ημέρες έχω λάβει άπειρα μηνύματα και τηλεφωνήματα σχετικά με την υγεία των γονιών μου. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Με συγχωρείτε αν δεν μπορώ να απαντήσω εκείνη την στιγμή, προέχει να είμαι δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα. Η κατάστασή τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Βρίσκονται στα χέρια εξειδικευμένων και έμπειρων ιατρών στην Ιταλία. Αισθανόμαστε τις προσευχές και την αγάπη σας. Ευχαριστούμε πολύ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το ΕΚΑΒ για την άμεση κινητοποίηση».

Ο γιος του ζευγαριού, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, εξήγησε πώς έγινε το κακό.

«Δεν ήταν από γιορτή, ήταν από το βουνό. Άγρια μανιτάρια. Ο πατέρας μου (τα μάζεψε). Απλά επειδή μένουν κοντά σε βουνό, έτυχε. Αλλά έτυχε να είναι δηλητηριώδη. Είχαν συμπτώματα με εμετούς, ναυτίες αλλά μετά από κάποιες ώρες. Σταθερή η κατάστασή τους, επικοινώνησα μαζί τους, τους είδα».

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, κάθε χρόνο καταγράφονται 80 – 140 περιστατικά δηλητηριάσεων από άγρια μανιτάρια.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο