Ηλιόλουστος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, καθώς δεν αναμένονται βροχές, αλλά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ψύχρα θα είναι αισθητή και θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο σε όλη τη χώρα μέσα στην ημέρα, με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο. Aπό το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά το βράδυ θα εξαπλωθούν και στις ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ήπια επίπεδα, πλησιάζοντας τους 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 19 – 20 στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει μέχρι 23 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα είναι βόρειοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς 2 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 3 – 4 μποφόρ και στα νότια 5, τοπικά έως 6.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, και λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 20 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 2 – 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης περιμένουμε τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, με πιο πυκνή συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2 – 3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός, με διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Ωστόσο, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες τοπικά στα ηπειρωτικά, και έτσι η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 18 στα βόρεια, 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 23 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα πελάγη 2-4 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια τμήματα θα είναι δυτικοί μέχρι 5.

Τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης στα βορειοδυτικά, με πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, έως 20-22 στα δυτικά και βόρεια, και μέχρι 24 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Νότιοι οι άνεμοι στα πελάγη 4-6, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο