Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συμπληρώνει 1.000 αγώνες στους πάγκους στο ντέρμπι της Κυριακής

Τους χίλιους αγώνες στην προπονητική του καριέρα συμπληρώνει αύριο ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Σίτι με τη Λίβερπουλ. Στην Γερμανία, η Βέρντερ Βρέμης νίκησε με ανατροπή την Βόλφσμπουργκ.

Με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη στον πάγκο, παρατάχθηκε η Βόλφσμπουργκ στη Βρέμη για το ματς με τη Βέρντερ και άρχισε δυναμικά. Πήρε προβάδισμα με το γκολ του Σουηδού Σβάνμπερκ στο 29΄και το κράτησε έως το 83΄όταν ο Δανός Στέιτζ ισοφάρισε σε 1 -1 για τη γηπεδούχο.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Βέλγος Σάμουελ Μανγκούλα έβαλε δεύτερο γκολ για τη Βέρντερ το νικητήριο, αποτέλεσμα 2 -1, στις παρυφές των ευρωπαϊκών θέσεων η ομάδα από τη Βρέμη.

Στην Ισπανία χωρίς νικητή τελείωσε η αναμέτρηση Έλτσε – Σοσιεδάδ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σκόρερ τον Αλβάρο Ροντρίγκες στο 57΄λεπτό , ωστόσο οι Βάσκοι απέσπασαν βαθμό χάρη στο πέναλτι του Οϊαρθαμπάλ στο 89′ 1-1 τελικό σκορ πέμπτο γκολ για τον αρχηγό της Σοσιεδάδ στο πρωτάθλημα.

Στην Ιταλία η Πίζα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Κατέβαλε 1 -0 την Κρεμονέζε με το γκολ του Ίντρισα Τουρέ για τη γηπεδούχο στο 57ο λεπτό του αγώνα.

Στην Αγγλία, το σούπερ ντέρμπι Σίτι – Λίβερπουλ, την Κυριακή στο Μάντσεστερ είναι ορόσημο για τον Πέπ Γκουαρδιόλα. Ο 54χρονος Ισπανός εκ των κορυφαίων προπονητών στα χρονικά του ποδοσφαίρου συμπληρώνει 1000 αγώνες στους πάγκους των γηπέδων και θεωρεί τον αγώνα με τη Λίβερπουλ τιμή, για το τεράστιο προσωπικό επίτευγμα.

Ο Γκουαρδιόλα παραδέχθηκε πως η στατιστική είναι εξωπραγματική με 715 νίκες σε 999 αγώνες, τρία τσάμπιονς λιγκ και 12 πρωταθλήματα με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Σίτι.

Ο Γκουαρδιόλα «υποκλίνεται» στη Λίβερπουλ γι έναν επιπλέον λόγο. Έχει πανηγυρίσει μόνο επτά νίκες σε 24 αγώνες από το 2016 όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες ευθανασίας: Υπάρχει το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο;

Απόρρητο