Αποκλειστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Κανάκης στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μελά, παρουσίασε η εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».
Ο Αντώνης Κανάκης μιλά στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Μελά για τα social media, εξηγώντας τον λόγο που κρατάει απόσταση από αυτά.
«Από τη μία, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να υπάρχω ή να μοιράζομαι ό,τι κάνω ή ό,τι ζω στα social media. Από την άλλη, τις λίγες φορές που περιηγήθηκα σε αυτά, ένιωσα ότι κάνουν κακό στην ψυχή μου, οπότε τα εγκατέλειψα τελείως».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος να «ξεπλυθεί» ένα πολιτικό σκάνδαλο μέσα από το γέλιο όταν γίνεται αντικείμενο σάτιρας απάντησε χαρακτηριστικά:
«Δεν υπάρχουν ‘’οδηγίες χρήσης’’. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπων και προσέγγισης. Πάντως, η ισορροπία μεταξύ κωμωδίας, της ουσίας, της κριτικής και της άποψης είναι αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη ισορροπία».
Σε σχέση με το ποια είναι η κινητήριος δύναμη μετά από τόσα χρόνια επιτυχίας στην τηλεόραση είπε: «Αυτό που κάνουμε μου αρέσει. Ειδικά τη στιγμή που είμαστε στον αέρα και επικοινωνούμε με τον κόσμο, αλλά και μεταξύ μας. Η ασχήμια, όμως, η τοξικότητα και γενικότερα όλο αυτό, μέσα στο οποίο όλοι μας πλέον ζούμε και κάνουμε ό,τι κάνουμε, δεν μου αρέσει καθόλου. Με πληγώνει, με θλίβει και μου προκαλεί τάσεις φυγής. Επίσης, και ειδικότερα, ενώ πάντοτε από μικρό παιδί, ένιωθα αποστροφή απέναντι στους πολιτικούς και την εξουσία, αυτή έχει πάρει μέσα μου άλλου είδους διαστάσεις και βιώνω την παρανοϊκή συνθήκη από τη μία να μη θέλω να τους ξαναδώ και από την άλλη να κινδυνεύω να σκάσω εάν δεν εκφράσω όσα μου προκαλούν. Ελπίζω για το καλό μου, μία μέρα να επικρατήσει μέσα μου το «να μην τους ξαναδώ».
Η συνέντευξη του Αντώνη Κανάκη παραχωρήθηκε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μελά για το Newsit.