«Η ΝΔ σπρώχνει τους πολίτες στον διχασμό» – Κόντρα για την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τροπολογία για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος τόνισε πως δεν υπάρχουν συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αποφασίζει συλλογικά. Είναι επιβεβλημένο να έχουμε άποψη, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Συμμετέχουμε στην πολιτική διαδικασία. Έχουμε τις απόψεις μας, είναι μοιραίο κάποια στιγμή να υπάρχουν κάποιες μικροδιαφωνίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά τον κο Δένδια, γι’ αυτό και τον έχει υπουργό Άμυνας».

Ο Γιάννης Λοβέρδος σημείωσε πως η κυβέρνηση σέβεται τους γονείς των θυμάτων των Τεμπών, ωστόσο υπάρχει, όπως λέει, πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας, αναφερόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«(Το μνημείο) δεν είναι χώρος συνάθροισης για κάθε θέμα που υπάρχει. Δεν θα κρίνω τον κο Ρούτσι και κανένα γονιό. Στον πόνο του ανθρώπου σκύβω το κεφάλι, τους πολιτικούς όμως θα τους κρίνω», είπε.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για απόλυτη υποκρισία.

«Επειδή η ΝΔ δεν μπορεί να βρει αφήγημα για το σήμερα και το αύριο, η συζήτηση πάει στον διχασμό. Οι Έλληνες χωρίζονται σε κανονικούς και μιάσματα. Όποιος λέει ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος που υπήρχε μπαίνει στο χώρο των μιασμάτων, επειδή δεν στήριξε την τροπολογία Μητσοτάκη», είπε στο MEGA ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Το συγκεκριμένο μνημείο για 9 δεκαετίες έζησε διαδηλώσεις, οι οποίες ήταν απέναντι σε όλους τους πρωθυπουργούς. Κανένας από αυτούς δεν σκέφτηκε ποτέ να προχωρήσει σε μία τέτοιου είδους ρύθμιση. Αυτό που οδήγησε εκεί τον Μητσοτάκη είναι ο φόβος».

«Ποια είναι τα τσαντίρια; Ποιος είναι αυτός που παραβίασε το νόμο; Ποιος έθιξε τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη; Δεν υπάρχει απάντηση. Ποιος δεν σέβεται;», συμπλήρωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο θα προκαλέσει κραυγαλέα κοινωνική αντίδραση.

«Είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι θα γίνει χαμός και έκτροπα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Όλα τα τελευταία χρόνια όπου εκφράζεται μία κοινωνική διαμαρτυρία, όπως η σκηνή του κου Ρούτσι στο Σύνταγμα, είναι μία ειρηνική διαμαρτυρία. Ο κόσμος διαδηλώνει την αντίθεσή του με ειρηνικό τρόπο. Ήταν μία επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κος Ζαχαριάδης τόνισε πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την κατάσταση, καθώς «προσπάθησε να στήσει ένα σκηνικό ανύπαρκτης έντασης».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Αποστολή στο Ισραήλ δύο χρόνια μετά την 7η Οκτωβρίου

Πολιτική

Απόρρητο