Την Τρίτη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα, με πρόσκαιρες καταιγίδες προς το Καστελόριζο.
Στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι περιμένουμε λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, αλλά στη Θράκη θα βρέξει στην ευρύτερη περιοχή το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει έως 21 στα βόρεια, 23 στα δυτικά και έως 25 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθούν κοντά στους 21-23 βαθμούς και μέχρι 25 στη Ρόδο και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί στα πελάγη σε εντάσεις, 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-25 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο και αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20 βαθμούς και οι άνεμοι το πρωί είναι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε εντάσεις 4-6 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά ωστόσο τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάσει τους 20-23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 24 στο νότιο Αιγαίο. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους στο Αιγαίο μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ και στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί.
Την Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές. Το μεσημέρι όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 20-24 βαθμούς Κελσίου και μέχρι 25 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Βόρειοι οι άνεμοι στα πελάγη μέχρι 4, πρόσκαιρα και 5 μποφόρ.