Εφιαλτικές ήταν οι πρώτες ώρες του Νικολά Σαρκοζί στις φυλακές καθώς κρατούμενοι σε άλλα κελιά έβριζαν και απειλούσαν συνέχεια τον πρώην πρόεδρο.
Οι πρώτες 24 ώρες του Σαρκοζί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Οργισμένοι συγκρατούμενοι ξεστομίζουν απειλές και βρισιές.
«Ο Σαρκό είναι ακριβώς εδώ στην απομόνωση, είναι ολομόναχος στο κελί. Έφτασε στις 20 Οκτωβρίου 2025 και δεν θα περάσει καλά. Ακριβώς δίπλα στο κελί είναι η απομόνωση της φυλακής. Είναι ακριβώς από πάνω και ξέρουμε τα πάντα. Θα εκδικηθούμε για τον Καντάφι. Ξέρουμε τα πάντα, Σαρκό και για τον έμπορο όπλων. Να προσέχεις. Φέρε πίσω τα δις δολάρια», λέει συγκρατούμενος.
Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά άλλων κρατουμένων οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών να χαρακτηρίσει τον Σαρκοζί υπέρ- ευάλωτο και να του προσφέρει παραπάνω μέτρα ασφαλείας.
Δύο αστυνομικοί από την υπηρεσία προστασίας DLP είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του Νικολά Σαρκοζί στην φυλακή Λα Σαντέ από την έναρξη της φυλάκισής του. Έχουν τοποθετηθεί σε κελί δίπλα στο δικό του. Με παρουσία 24 ώρες την ημέρα, αλλάζουν κάθε 12 ώρες.
Ο Νικολά Σαρκοζί εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών, τα δύο με αναστολή. Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ήταν από την σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι. Γυμνάστηκε και άρχισε να γράφει το βιβλίο του.
Καταδικάστηκε για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από τον τότε δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.
Η έφεση του πρώην προέδρου θα εκδικαστεί σε τουλάχιστον ένα μήνα.