Γάζα: Ισραηλινός βομβαρδισμός στη Ράφα – Διαψεύδει η Χαμάς ότι επιτέθηκε σε στρατιώτες

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίζει ένοπλους της Χαμάς και τους Παλαιστίνιους να κατηγορούν το Τελ Αβίβ για τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, τις τελευταίες ώρες.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει την Ράφα, στη νότια Γάζα και κατηγορεί την Χαμάς για επιθέσεις εναντίων Ισραηλινών στρατιωτών σε συνοικία της πόλης.

Η εύθραυστη εκεχειρία κρέμεται από μία κλωστή.

Η Χαμάς διαψεύδει πως επιτέθηκε σε θέσεις του ισραηλινού στρατού και κατηγορεί το Ισραήλ πως δυναμιτίζει την εκεχειρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιους τις τελευταίες ώρες.

«Δεν έχουμε πληροφορίες ότι διεξάγονται μάχες στην Ράφα, καθώς αυτή η περιοχή βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο και η επικοινωνία έχει διακοπεί με όσες από τις ομάδες μας παραμένουν εκεί», αναφερόταν στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Τρομοκράτες εκτόξευσαν μία αντιαρματική ρουκέτα και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών μας που επιχειρούν στην Ράφα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στο Ισραήλ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς πως ο στρατός θα απαντήσει δυναμικά αν συνεχιστούν οι επιθέσεις μιλώντας για «πόλεμο εξιλέωσης».

«Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση της Χαμάς, ή πιο συγκεκριμένα, την αποστρατιωτικοποίηση όλης της Λωρίδας της Γάζας, με τη Χαμάς να παραδίδει όλα τα όπλα της. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και εύχομαι να γίνει με τον εύκολο τρόπο, αλλιώς θα γίνει με τον δύσκολο τρόπο, μόνο τότε θα τελειώσει ο πόλεμος».

Στην Ουάσιγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ξανά στη Χαμάς, πως ο αφοπλισμός της είναι μονόδρομος.

-Αν χρειαστεί θα την αφοπλίσουμε (τη Χαμάς).

-Οι ΗΠΑ;

-Είτε θα είμαι εγώ, οι ΗΠΑ ή θα γίνει μέσω άλλου, από το Ισραήλ με τη στήριξή μου.

Η Χαμάς ετοιμάζει χτύπημα κατά αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως η Χαμάς ετοιμάζει χτύπημα κατά αμάχων στην Γάζα, μετά τις δημόσιες εκτελέσεις από ένοπλους της ισλαμικής οργάνωσης, τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτοί οι ψευδείς ισχυρισμοί συνάδουν πλήρως με την παραπλανητική ισραηλινή προπαγάνδα και παρέχουν κάλυψη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής εναντίον του λαού μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη δύο ομήρων, του 54χρονου Ισραηλινού Ρονέν Τόμι Ένγκελ και του Ταϊλανδού Σουντάγια Ακράσι ο οποίος εργαζόταν σε καλλιέργειες στο Ισραήλ, όταν δολοφονήθηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Η ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ενδέχεται σήμερα να παραδώσει ακόμη μία σορό ομήρου.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Αποστολή στο Ισραήλ δύο χρόνια μετά την 7η Οκτωβρίου

Απόρρητο