Άφαντες οι πολυδιαφημισμένες κάμερες που καταγράφουν αυτόματα παραβάσεις – Μπαράζ παραβάσεων στους δρόμους

Παρά την αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η συμπεριφορά αρκετών οδηγών παραμένει ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη.

Ούτε τα τσουχτερά πρόστιμα αλλά ούτε οι κίνδυνοι που καραδοκούν πτοούν τους ασυνείδητους οδηγούς. Μόνο σε ένα φανάρι, μέσα σε λίγα λεπτά η κάμερα του MEGA κατέγραψε πέντε παραβάσεις ερυθρού σηματοδότη.

Στη θέα του τηλεοπτικού συνεργείου οδηγός μηχανής προτρέπει την συνεπιβάτιδα να φορέσει το κράνος της. Όχι για την ασφάλεια της, αλλά για να μην την γράψει η κάμερα.

Κάμερες «φαντάσματα»

Οι πολυδιαφημισμένες κάμερες που θα τοποθετούνταν σε αρκετά σημεία της Αθήνας και θα κατέγραφαν παραβιάσεις προς το παρόν παραμένουν άφαντες και όσες υπάρχουν από το 2004 αφορούν αποκλειστικά την εποπτεία της κυκλοφορίας.

«Έπρεπε να έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση τους τον Φεβρουάριο του 25’, μέχρι και σήμερα καμία κάμερα δεν έχει τοποθετηθεί», δήλωσε ο Κίμωνας Λογοθέτης, σύμβουλος διαχείρισης κυκλοφορίας.

Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, από το 2021 έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά οι δύο πρώτες κάμερες που, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφουν περίπου 16 παραβάσεις την ώρα.

Τι ισχύει όμως με τις συγκεκριμένες κάμερες τέσσερα χρόνια μετά;

«Καταγράφουν τις παραβάσεις δεν έχει γίνει όμως η διασύνδεση με την Ελληνική Αστυνομία γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ενιαίο ψηφιακό σύστημα διαχείρισης παραβάσεων. Ακόμη οι κλήσεις φθάνουν στην περιφέρεια Αττικής αλλά οι κλήσεις αυτές δεν φθάνουν ποτέ στους παραβάτες οδηγούς», προσθέτει ο κ. Λογοθέτης.

Μέσα στο 2026 έχει σχεδιαστεί να τοποθετηθούν 2000 σταθερές και 500 κινητές κάμερες καταγραφής παραβάσεων. Πρώτα όμως πρέπει να γίνει η δημοπρασία και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Αποστολή στο Ισραήλ δύο χρόνια μετά την 7η Οκτωβρίου

Απόρρητο