Ημέρα γιορτινή στην πόλη Κφαρ Σαμπά στο Ισραήλ.
Συγγενείς και φίλοι καλωσορίζουν τον Εϊτάν Χορν, μετά από δύο εφιαλτικά χρόνια στα σκοτεινά τούνελ της Χαμάς.
Η χαρά είναι απερίγραπτη και για τον Όμρι Μιράν. Ο κόσμος στο Κιμπούτζ Κραμίμ τον υποδέχεται ως ήρωα.
Η στιγμή που λαχταρούσε και ο Νιμρόντ Κοέν, έφτασε. Επιστρέφει στο σπίτι του, στο Ρεχοβότ.
Η Χαμάς, η οποία δεν έχει επιστρέψει ακόμη τις σορούς 19 Ισραηλινών ομήρων, μπαίνει στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την ισλαμική οργάνωση, μετά από τις εικόνες με δημόσιες εκτελέσεις στην Γάζα.
«Αν η Χαμάς συνεχίσει να σκοτώνει ανθρώπους στη Γάζα, κάτι που δεν ήταν στη συμφωνία, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να πάμε και να τους σκοτώσουμε».
Τις τελευταίες ημέρες, οι μάχες ανάμεσα στη Χαμάς και αντίπαλες φατρίες κλιμακώνονται στη Γάζα. Ο επικεφαλής μίας παλαιστινιακής ομάδας καλεί τον Τραμπ να βοηθήσει.
«Ζητάμε βοήθεια για να απαλλαγούμε από την Χαμάς και να την ‘’ξεριζώσουμε’’. Πυροβολούν ανθρώπους στα πόδια, κατηγορώντας τους πως έκλεψαν λίγο αλεύρι».
Ο αρχηγός της Χαμάς στη Δυτική Όχθη έβαλε στο στόχαστρό του το Ισραήλ κι άφησε αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Λέμε στον εγκληματία εχθρό πως τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε μορφή διεθνούς ελέγχου εναντίον του λαού μας».
Η Χαμάς επαναλαμβάνει ότι χρειάζεται ειδικά μηχανήματα για να εντοπίσει τις υπόλοιπες σορούς των ομήρων.
Στα χαλάσματα των χιλιάδων κτισμάτων στη Γάζα έφτασαν απεσταλμένοι του ΟΗΕ και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του έχουν καθαρίσει, μέχρι στιγμής, 85 χιλιάδες τόνους δομικών υλικών από τα ισοπεδωμένα κτίρια της Γάζας.