Με αυτό το γκολ του Ρέι Μανάι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Αλβανία νίκησε 1-0 μέσα στη Σερβία και απέκτησε προβάδισμα για τη 2η θέση του 11ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2026, πίσω από την Αγγλία.
Ο Στρακόσα ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ήταν βασικός με τη Σερβία και αντικαταστάθηκε στο 63΄, στο ίδιο λεπτό που μπήκε στο ματς ο Λούκα Γιόβιτς της ΑΕΚ.
Μετά το παιχνίδι οι Αλβανοί βγήκαν στις δρόμους για να πανηγυρίσουν, ενώ δεν έλειψαν και οι… πυροβολισμοί. Στην αντίπερα όχθη Ντράγκαν Στοϊκοβιτς παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή της εθνικής Σερβίας, με τον προπονητή της ομάδας Κ21 Ζόραν Μίρκοβιτς να τον αντικαθιστά προσωρινόα για τον αγώνα κόντρα στην Ανδόρα.
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αν και έχασε πέναλτι μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα Νορβηγία-Ισραήλ, πρόσθεσε ακόμη ένα ρεκόρ στην… συλλογή του, καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που φτάνει τα 50 γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, αφήνοντας πολύ πίσω του Χάρι Κέιν, Νεϊμάρ, Μπαπέ και Κριστιάνο!
Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν ισοπεδωτικός, πέτυχε χατ τρικ στην 46η συμμετοχή του και στην εμφατική νίκη με 5-0 επί του Ισραήλ, έφτασε τα 12 γκολ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα 51 συνολικά με την Εθνική του, με τους Νορβηγούς να έχουν το απόλυτο σε 6 αγώνες στον 9ο όμιλο.
Σε απόσταση 6 βαθμών, αλλά και με ματς λιγότερο η Ιταλία του Ρίνο Γκαούζο. Οι Ατζούρι επικράτησαν εκτός έδρας της Εσθονίας με 3-1, χάρη στα γκολ του Κεν στο 4ο λεπτό, του Ρετέγκι στο 38ο και του Εσπόζιτο στο 74′. Οι Εσθονοί μείωσαν με τον Σάπινεν στο 76′.
Στον 5ο όμιλο, η Τουρκία έκανε… παρέλαση με 6άρα, μέσα στη Βουλγαρία. Ο Γκιουλέρ άνοιξε το σκορ στο 11′, ο Κιρίλοφ ισοφάρισε στο 13′, με το δεύτερο ημίχρονο να έχει… κατηφόρα. 2-1 για τους Τούρκους με αυτογκόλ του Ποπόφ στο 49′. Στο 52ο Γιλντίζ έκανε το 3-1 και ο ίδιος παίκτης στο 56′ το 4-1. Ο Τσελίκ έβαλε το 5ο το 65’ και ο Καχβετσί υπέγραψε το τελικό 6-1 στο 94′.
Η 1η θέση του ομίλου μοιάζει «άχαστη» για την Ισπανία που έκανε το «3 στα 3» επικρατώντας 2-0 της Γεωργίας. Ο Πίνο άνοιξε το σκορ στο 24, ο Φεράν Τόρες έχασε πέναλτι στο 30, αλλά ο Ογιαρθάμπαλ στο 65′ κλείδωσε τη νίκη.
Σε αγώνα – θρίλερ στη Λισσαβόνα, η Πορτογαλία είδε τον Κέλεχερ να νικάει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τα 11 βήματα στο 75΄, αλλά πήρε δραματική τη νίκη με 1-0 επί της Ιρλανδίας, χάρη σε κεφαλιά του Ρούμπεν Νέβες στις καθυστερήσεις, κάνοντας το 3 στα 3 στον 6ο όμιλο.
Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς η Ουγγαρία επικράτησε 2-0 της Αρμενίας με σκόρερ τους Λούκας στο 56 και Γκρούμπερ στο 94.
Ενώ η Ανδόρρα σόκαρε τη Λετονία μέσα στη Ρίγα, παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στα προκριματικά, με σκορ 2-2.