Η Εθνική γνώρισε 2η διαδοχική ήττα, αυτή τη φορά με 3-1 από τη Σκωτία και πλέον απομακρύνεται ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.
Στη Γλασκώβη, οι Έλληνες διεθνείς κυριάρχησαν για 60 λεπτά απέναντι στους Σκωτσέζους. Κατάφεραν με εξαιρετική συνεργασία να προηγηθούν στο 62΄ με τον Τσιμίκα, όμως στη συνέχεια έπαθαν μπλακ άουτ.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Σκωτία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κρίστι στο 64΄. Η γαλανόλευκη άμυνα αδράνησε ξανά στο 80ο λεπτό, με τους Σκωτσέζους να φτάνουν στην ανατροπή με το γκολ του Φέργκιουσον.
Η Ελλάδα άγγιξε την ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καρέτσα, όμως αυτή που βρήκε γκολ στο φινάλε ήταν η Σκωτία. Ο Ντάικς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζολάκη και έγραψε το τελικό 3-1. Οδυνηρή ήττα για την εθνική που έπεσε στην 3η θέση του ομίλου, έχοντας 4 βαθμούς λιγότερους από τους Δανούς και τους Σκωτσέζους, με την πρόκριση στο Μουντιάλ να απομακρύνεται.
Η Εθνική χρειάζεται νίκη την Κυριακή στην Κοπεγχάγη απέναντι στη Δανία, για να έχει ελπίδες πρόκρισης, είτε απευθείας, είτε μέσω της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ. Οι πρωτοπόροι του ομίλου Δανοί έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Λευκορωσία. Ο Φρόχολντ άνοιξε το σκορ στο 14′, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Χόιλουντ πέτυχε το 2-0. Ο επιθετικός της Νάπολι σκόραρε ξανά στο 45΄. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε το 4-0 με τον Ντόργκου.
Οι Δανοί βρήκαν ακόμη δυο γκολ στη συνέχεια, με τον Ντράιερ να διαμορφώνει το τελικό 6-0.