Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τις προσαγωγές καλλιτεχνών με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Στο στόχαστρο των αρχών μπήκε η «αφρόκρεμα» των καλλιτεχνών στην Τουρκία.
Ηθοποιοί, τραγουδιστές και influencers προσήχθησαν στο πλαίσιο έρευνας για κύκλωμα ναρκωτικών.
Ανάμεσά τους η γνωστή τραγουδίστρια Χαντισέ, που είχε εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Eurovision το 2009 και η διάσημη συνάδελφός της Ιρέμ Ντεριτζί.
Οι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξαρτηθούν από το τι θα δείξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.
Στην κατάθεσή της η Χαντισέ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Μετά την περιπέτειά της η διάσημη τραγουδίστρια εμφανίστηκε κανονικά στην προγραμματισμένη συναυλία της στην Άγκυρα.
«Δεν καπνίζω καν. Είμαι εντελώς «καθαρή». Η σημερινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη για εμένα. Δυσκολεύτηκα πολύ για να μιλήσω γι’ αυτό. Τώρα όμως στέκομαι μπροστά σας και χαμογελάω. Είμαι μία γυναίκα που έχω φτάσει ως εδώ χάρη στις δυνατότητές μου», είπε η τραγουδίστρια.
Η δημοφιλής στην Τουρκία τραγουδίστρια Ιρέμ Ντεριτσί ισχυρίστηκε πως είναι αθώα καθώς και ότι δεν δέχεται καμία από τις κατηγορίες.
«Αν χρειαστεί θα πάω από γειτονιά σε γειτονιά για να μοιραστώ τα «καθαρά» αποτελέσματα με όλο τον κόσμο. Σήμερα αυτό είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Όταν βγουν τα αποτελέσματα θα τα κολλήσω έτσι. Είμαι τόσο σίγουρη για τον εαυτό μου», είπε η Ντεριτσί.
Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία η κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.
Εν τω μεταξύ η εφημερίδα Τσουμχουριέτ, που πρόσκειται στην τουρκική αντιπολίτευση, αποκάλυψε ότι αρκετοί από τους κρατούμενους είχαν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους προς τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, η σύλληψη του οποίου προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις.