Τα επόμενα βήματα Τσίπρα και οι πρώτοι που ακολουθούν στο νέο κόμμα

Iσχυρότατες δονήσεις στο εσωτερικό κομμάτων, κυρίως της κεντροαριστεράς, προκάλεσε η διπλή ουσιαστικά ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, αφενός για την παραίτησή του από βουλευτής, αφετέρου για την προαναγγελία δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού.

Έτοιμοι να ανταποκριθούν και να συνταξιδέψουν στις πιο όμορφες θάλασσες, στις οποίες έδωσε ραντεβού με πρώην συντρόφους του ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνουν ήδη στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε πράγμα στον καιρό, δεν είναι σωστό πριν ακόμη πάρεις ένα προσκλητήριο να αυτοπροσκληθούμε να το πούμε έτσι», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου.

«Άφησε πίσω του κομματικούς μηχανισμούς για να συνομιλήσει με την κοινωνία, κάτι που πρέπει να είχε κάνει από το 2019. Το τι θα κάνω θα εγώ είναι τι θα πει ο κόσμος που με έστειλε στη Βουλή», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Οι παράλληλοι δρόμοι Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ που περιέγραψε ο Σωκράτης Φάμελλος έχουν ημερομηνία λήξης και για πολλούς το μέλλον του κόμματος και η παραμονής του σε αυτό εξαρτάται από το πόσο κοντά χρονικά θα είναι η ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα από τις εκλογές.

Οι τριγμοί διατρέχουν οριζόντια το πολιτικό σκηνικό, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κλιμακώνει και να επιβεβαιώνει την απόσταση που τον χωρίζει από τον πρώην πρωθυπουργό.

«Σχεδίασε και σκηνοθέτησε τη διάλυση του κόμματός του. Για να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ, αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε σε τυχοδιωκτικές συμπεριφορές ούτε σε παρασκηνιακές διαδικασίες. Η λέξη αξιοπιστία θα είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας στη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτός ο οποίος μετά βεβαιότητας ανησυχεί είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω ότι θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Σε εμάς όχι», είπε η βουλευτής ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

«Κακά τα ψέματα η παραίτηση Τσίπρα είναι έκρηξη. Τις δυνατότητες τις έχει είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στη Νέα Αριστερά οι μισοί βλέπουν θετικά την πρωτοβουλία Τσίπρα και οι άλλοι μισοί ως ευκαιρία να τραβήξουν διαχωριστικές γραμμές στην Αριστερά.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου του ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει μπροστά το σχέδιο του για ένα κόμμα που θα παραπέμπει σε εκλογική λίστα.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο