Ο Ιωάννης Τσαρούχας, ορθοπαιδικός χειρουργός, διευθυντής κλινικής μεγάλων αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών μίλησε στο Live News για την αρθροπλαστική ισχίου με τη μέθοδο ASI.
Όπως ανέφερε ο χειρουργός, με τη μέθοδο ASI γίνεται μία μικρή τομή( 6 -7 εκατοστά), δεν τέμνονται μυς και τένοντες και είναι ιδανική για υπέρβαρους ασθενείς και μεγάλες ηλικίες.
Η μέθοδος ASI ενδείκνυται στις εξής παθολογικές περιπτώσεις:
Οστεοαρθρίτιδα, άσηπτη νέκρωση μηριαίας κεφαλής, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κάταγμα ισχίου αλλά και συγγενές εξάρθρημα του ισχύου.
Στα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου συγκαταλέγονται: ελάχιστος τραυματισμός μυών, εξαιρετική προσπέλαση και μειωμένος κίνδυνος για εξάρθρημα.
Ενώ τα οφέλη για τον ασθενή που θα επιλέξει την μέθοδο ASI είναι: ελάχιστη απώλεια αίματος, λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, γρήγορη αποκατάσταση, ταχεία επάνοδος και αποφυγή επιπλοκών.