Για 21η ημέρα ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντένι Ρούτσι βρίσκεται στο Σύνταγμα, συνεχίζοντας την απεργία πείνας και δηλώνοντας ότι θα παραμείνει μέχρι τελικής πτώσεως.
«Είμαι εδώ 21 ημέρες και περιμένω. Δεν καταλαβαίνω πολιτικά. Το μόνο που θέλω να μάθω είναι από τι πέθανε το παιδί μου», είπε ο Πάνος Ρούτσι στο MEGA.
Η συνήγορός του κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να ανάψει το «πράσινο φως», ώστε να αποκαλυφθεί όπως είπε η αλήθεια. Στο στόχαστρό της έβαλε τους υπουργούς Γεωργιάδη και Φλωρίδη, με βαρείς χαρακτηρισμούς.
«Δώστε εντολή κ. Μητσοτάκη. Μην κρύβεστε πίσω από τους υπουργούς σας».
Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η κ. Κωνσταντοπούλου παραμένει ένα αρπακτικό της εξουσίας και του ανθρώπινου πόνου. Ένας έμπορος ψεμάτων που εκμεταλλεύεται ανθρώπους που πονούν. Ισχυρίστηκε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους ιατροδικαστές, διότι είναι ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση. Όμως την ίδια στιγμή ζητάει ιατροδικαστική έρευνα, την οποία εάν επιτύχει να γίνει, την επόμενη ημέρα θα αμφισβητήσει, λέγοντας ότι και οι ιατροδικαστές και οι δικαστές, όλοι γενικά είναι στο κόλπο».
Η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση, με κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών.
«Έχει χτίσει την πολιτική της καριέρα στο αφήγημα της συγκάλυψης», είπε ο βουλευτής ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης.
Η συνήγορος υπεράσπισης του Πάνου Ρούτσι άνοιξε μέτωπο και με τη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας την ως εντεταλμένη της κυβέρνησης.
«Τη Δικαιοσύνη την υποχρεώνει η κυβέρνηση να παραβιάζει τα καθήκοντά της».
Μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να δοθεί λύση στο αίτημα του Πάνου Ρούτσι, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του.
Σήμερα είναι προγραμματισμένες νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, με κυρίαρχο σύνθημα να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα του απεργού πείνας.