Μεθώνη: Κατάληψη στο Γυμνάσιο από γονείς & μαθητές λόγω έλλειψης καθηγητών

«Λουκέτο» στο Γυμνάσιο της Μεθώνης, στη Μεσσηνία, έχουν βάλει γονείς και μαθητές, λόγω της έλλειψης, όπως καταγγέλλουν, διδακτικού προσωπικού.

«Τις καταλήψεις τις ξεκινήσαμε εμείς οι γονείς και όχι τα παιδιά. Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου, σήμερα έχουμε 2 Οκτωβρίου και το σχολείο μας υπολειτουργεί. Το μάθημα γίνεται από 1 έως 3 ώρες ημερησίως μάξιμουμ», λέει στο MEGA η Σωτηρία Κότσιρα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεθώνης.

«Οι ελλείψεις είναι σε 7 καθηγητές. Αυτήν την στιγμή στο σχολείο υπάρχει η γυμνασιάρχης, που είναι και φιλόλογος, ένας φυσικός, μία καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και μία καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας».

Οι ελλείψεις εντοπίζονται σε:

«Φιλόλογο, μαθηματικό, χημικό, καθηγητή φυσικής αγωγής, πληροφορικής».

Σύμφωνα με την κα Κότσιρα:

«Λειτουργεί το σχολείο μας με πάρα πολλούς αναπληρωτές. (…) Οι αναπληρωτές ενώ διορίζονται, προτιμούν να μην εργαστούν καθόλου από το να έρθουν στο δικό μας το σχολείο που για το υπουργείο και το κράτος θεωρούμαστε και λίγο παραμεθόριος».

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο