Από το κρητικό γλέντι στη Μεταμόρφωση που διασκέδαζε με την παρέα του τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, στις εικόνες του ατυχήματος στη Φιλοθέη λίγες ώρες αργότερα, στα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε ο 47χρονος ηθοποιός στη Δέσποινα Βανδή και την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού.
Μία σειρά από εικόνες και μαρτυρίες ξετυλίγουν το κουβάρι των γεγονότων, με τον Βασίλη Μπισμπίκη να βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο.
Το χρονικό
Βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Βασίλης Μπισμπίκης χορεύει με την ηθοποιό Δανάη Παππά. Το κέφι έχει φουντώσει και το γλέντι δείχνει να έχει ανάψει για τα καλά. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως το αλκοόλ στα τραπέζια έρεε άφθονο και πως ο 47χρονος ηθοποιός έδειχνε να το απολαμβάνει.
Σε μία από τις εικόνες που εξασφάλισε το MEGA, ο καλλιτέχνης φαίνεται εξαντλημένος, λίγα λεπτά πριν πάρει την απόφαση να επιστρέψει σπίτι του με το τζιπ που οδηγούσε.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» πως εκείνα τα λεπτά κάποιοι του πρότειναν να μην οδηγήσει:
«Καθόταν στο πρώτο τραπέζι με μεγάλη παρέα. Διασκέδαζαν και στο τραπέζι τους υπήρχαν ποτά. Φαινόταν να είχε πιει και όταν αποφάσισε να φύγει, του πρότειναν να τον πάνε σπίτι για να μην οδηγήσει και εκείνος απάντησε ότι ήταν καλά και μπορούσε να οδηγήσει».
Ο Βασίλης Μπισμπίκης ξεκινά, και λίγο μετά τις 05.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου προκαλεί το ατύχημα στη Φιλοθέη. Ο ηθοποιός παίρνει παραμάζωμα τρία παρκαρισμένα οχήματα και προκαλεί ζημιές τόσο σε μία γκαραζόπορτα όσο και σε μία μάντρα.
Δεν παραμένει στο σημείο. Επιστρέφει στο σπίτι του, που βρίσκεται λίγα μόνο μέτρα από το σημείο του ατυχήματος.
Με το πρώτο φως της ημέρας, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές απευθύνονται στις Αρχές και στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου γίνεται η πρώτη αυτοψία αστυνομικών στο σημείο. Εκείνες τις ώρες κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα του οδηγού που είχε προκαλέσει το ατύχημα.
Αυτοψία του Γιώργου Καλλιακμάνη στο σημείο του τροχαίου στην Φιλοθέη
Κάτοικος Φιλοθέης στο Live News: «Κατηγορηματικά δεν βρήκα σημείωμα»
Ο ίδιος ο ηθοποιός ανέφερε ότι άφησε σημείωμα στα αμάξια τα οποία είχαν υποστεί καταστροφές.
«Κατηγορηματικά δεν βρήκα κανένα σημείωμα», τόνισε η κάτοικος και πρόσθεσε σχετικά με τις ζημιές που δέχθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία «όλος ο μαντρότοιχος, η πόρτα, τα σκαλιά και φώναξα την πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την κυρία που μένει κάτω, η οποία δεν μπορούσε να βγει».
Όπως ανέφερε η κάτοικος, θεωρεί ότι περιστατικό ενδέχεται να σημειώθηκε μεταξύ δυόμιση και πέντε.
«Άκουσα ένα τράνταγμα, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά δεν άκουσα και φοβερό θόρυβο. Στις 7 η ώρα με ειδοποίησαν και κατέβηκα».
Ο Β. Μπισμπίκης άφησε το όχημά του 100 μέτρα από το σπίτι του
Το τηλεφώνημα στην Δέσποινα Βανδή
Ο Βασίλης Μπισμπίκης βρισκόταν στο σπίτι του, με πληροφορίες να αναφέρουν πως λίγο αργότερα επικοινώνησε με τη Δέσποινα Βανδή, χωρίς να της αναφέρει αναλυτικά από το τηλέφωνο τα όσα είχαν προηγηθεί.
«Δέσποινα, το πρωί που ερχόμουν στο σπίτι, έκανα μία μ@λ@. Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι μεγάλο, θα το διορθώσω».
Ο Βασίλης Μπισμπίκης συνεχίζει το πρόγραμμά του σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά το ατύχημα, παραχωρεί συνέντευξη στην Ναταλία Γερμανού.
Δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την εμπλοκή του στο ατύχημα. Δείχνει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χαλαρός και ευδιάθετος. Αποφασίζει να παραμείνει στην Αθήνα και να μην παρακολουθήσει την πρεμιέρα της συντρόφου του σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Για ένα και πλέον 24ωρο, το τοπίο γύρω από τις συνθήκες του ατυχήματος παρέμενε θολό.
Η σύλληψη
Οι εξελίξεις αρχίζουν να τρέχουν χθες το απόγευμα. Ο Βασίλης Μπισμπίκης ταυτοποιείται από κάμερες ασφαλείας στους δρόμους που κινήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου και σχεδόν δύο ώρες μετά εμφανίζεται στο ΑΤ Κηφισιάς. Εκεί επαναλαμβάνει πως είχε ενημερώσει για το τροχαίο που προκάλεσε, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το τζιπ ήταν μισθωμένο από εταιρεία leasing. Ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους και έμαθαν ότι το είχε νοικιάσει ο Βασίλης Μπισμπίκης.
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ηθοποιού αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν δύο κοπέλες που άνοιξαν την πόρτα, να συστήθηκαν στους αστυνομικούς ως κόρες του ηθοποιού χωρίς όμως να πείσουν. Αργότερα, ο καλλιτέχνης τηλεφώνησε στις Αρχές και ενημέρωσε ότι θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ώρες, κάτι που τελικά έκανε.
Μία σειρά από κινήσεις του Βασίλη Μπισμπίκη είχαν σαν αποτέλεσμα τη συσκότιση των συνθηκών του ατυχήματος, με τον ίδιο να επιμένει πως δεν είχε φοβηθεί το παραμικρό και πως δεν είχε πρόθεση να παραπλανήσει τις Αρχές.
Τι ανέφερε ο ηθοποιός στο Live News και στο newsit για το τροχαίο
Συγκεκριμένα στο Live News ανέφερε ο ηθοποιός:
-Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά, δεν ισχύει. Ούτε έχω συλληφθεί. Απλά τράκαρα ένα αυτοκίνητο και έπρεπε να δώσω μια κατάθεση, δεν υπάρχουν τίποτα από όλα αυτά. Έγινε χθες και πήγα και στην αστυνομία και το δήλωσα, καμία σχέση. Εγώ το δήλωσα. Δεν ισχύουν όλα αυτά που έχουνε γραφτεί. Είχα ένα τρακάρισμα με ένα αυτοκίνητο, μου παίρνουνε κατάθεση και τελείωσε.
– Δεν φύγατε από το σημείο;
-Δεν υπάρχουν αυτά, τίποτα, γεια σας.
Ενώ στο newsit, είπε:
«Ήρθα να κάνω μια δήλωση γιατί με ειδοποίησαν από την Αστυνομία για φθορές σε δυο οχήματα. Και ήρθα να κάνω μια δήλωση. Δεν έχω συλληφθεί.
Σε μια στροφή βρήκα δυο οχήματα κοντά στο σπίτι μου στη Φιλοθέη με ένα αγροτικό αυτοκίνητο Ford Raptor που έχω και αυτό είναι όλο. Ήρθα να κάνω δήλωση και δεν έχει γίνει κάτι. Ούτε έχω συλληφθεί, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Ήρθα να δώσω μια κατάθεση και θα φύγω.
Πρώτη φορά βρίσκω σε αυτοκίνητο και ήρθα να κάνω τη δήλωσή μου. Αυτά που λέτε ότι έχει συμβεί και άλλη φορά τα λέει ένας κάτοικος στην περιοχή, ο οποίος έχει πρόβλημα και δεν είναι στα καλά του.
Μια φορά μάλιστα μου είχε πει πως επειδή το αυτοκίνητό του είχε ένα σημάδι, ότι εγώ βρήκα λίγο και το προκάλεσα. Του είπα όμως ότι το δικό μου το αυτοκίνητο είναι ψηλό και αποκλείεται να έγινε κάτι τέτοιο».