Η Ατλέτικο έκανε πάρτι στο ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ.
Οι ροχιμπλάνκος προηγήθηκαν με τον Λε Νορμάν στο 14’, αλλά η Ρεάλ προσωρινά γύρισε το ματς. Στο 25’ ο Εμπαπέ ισοφάρισε και στο 36ο λεπτό ο Γκιουλέρ έκανε το 1-2 στο «Μετροπολιτάνο».
Η Ατλέτικο όμως ήταν καταιγιστική. Έκανε το 2-2 με τον Σόρλοθ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 51΄με πέναλτι του Χούλιαν Άλβαρες πήρε και πάλι το προβάδισμα. Στο 63ο λεπτό και πάλι ο Αλβαρες σκόραρε για το 4-2. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκριεζμάν υπέγραψε το απίστευτο 5-2. Για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια η Ατλέτικο βάζει πέντε γκολ στη Ρεάλ.
Στην Premier League, ο αήττητο της Λίβερπουλ έσπασε στο Λονδίνο. Η Κρίσταλ Πάλας προηγήθηκε με τον Σαρ στο 9ο λεπτό. Στο 87’ ο Κιέζα που είχε μπει αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα ισοφάρισε για τους «ρεντς». Η κυπελλούχος Αγγλίας όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ενκετιά σκόραρε για το τελικό Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 2-1.
Ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω για τη Γιουνάτεντ. Η ομάδα του Μάντσεστερ γνώρισε την ήττα με 3-1 εκτός έδρας από την Μπρέντφορντ και παρέμεινε στη 12η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ιγκόρ Τιάγκο. Το πρώτο στο 8ο και το δεύτερο στο 20ο λεπτό.
Η Γιουναίτεντ στο 200ο ματς της προπονητικής καριέρας του Ρούμπεν Αμορίμ, μείωσε με τον Σέσκο στο 26ο λεπτό. Στο 76 είχε την ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο ο Μπρούνο Φερνάντες αστόχησε σε πέναλτι. Στις καθυστερήσεις ο Γιένσεν διαμόρωσε το τελικό 3-1.