Συνελήφθη 77χρονος άνδρας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 39 αντικείμενα αρχαίας ή πιθανώς αρχαίας προέλευσης, μεταξύ των οποίων μαρμάρινες και πήλινες φιάλες, κεφαλές, πυξίδες, ειδώλια, κύπελλα, αμφορέας, αγγείο, αρύβαλλος, οινοχόη, κυάθια, όστρακα και τμήμα λίθου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εύρεση φιάλης με φορμόλη που περιείχε ανθρώπινο έμβρυο.
Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ο 77χρονος αρνιόταν να παραδώσει στο κράτος τις αρχαιότητες που είχε στην κατοχή του.
Με εντολή εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του όπου εντοπίστηκαν δεκάδες αρχαία αλλά και το έμβρυο.
Ο 77χρονος ισχυρίστηκε πως όλα τα αντικείμενα ήταν του παππού του και πέρασαν σε εκείνον.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία ενώ η φιάλη με το έμβρυο έχει σταλεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί η προέλευσή του.