Ψαρόπουλος για Τέμπη: «Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα»

Για 9η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Πάνος Ρούτσι, με αίτημα την εκταφή της σορού του παιδιού του, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

«Πρόκειται για μία ανακριτική πράξη. Αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα τα οποία να μπορούν να επηρεάσουν τη συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση, θα πρέπει να προκύπτει από ανακριτική πράξη της συγκεκριμένης δικογραφίας», λέει για το θέμα ο Αντώνης Ψαρόπουλος, δικηγόρος και πατέρας Μάρθης, θύματος Τεμπών.

«Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα»

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο θέμα των Τεμπών, ο ίδιος λέει:

«Επειδή έχουμε περιοριστεί στο θέμα αυτό της εκταφής ή μη της σορού και επειδή προφανώς έχει δημιουργηθεί στον κόσμο ή σε κάποιον κόσμο το αίσθημα ότι εμείς οι πάρα πολλοί συγγενείς αντιμετωπίζουμε πλέον με μεγάλη δυσπιστία τις δικαστικές Αρχές, δεν είναι άμοιρη ευθυνών η δικαστική Αρχή για αυτήν την δυσπιστία μας. Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αναπάντητα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί από εμάς τους συγγενείς από ένα έτος και πιο μπροστά. Υπάρχουν αυτά τα αιτήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει από τη δικαστική διερεύνηση, οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί πάνω από ένα έτος και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Είναι γνωστά αυτά τα αιτήματα στην κορυφή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Για ποιον λόγο ακριβώς ζητάμε αυτά τα αιτήματα; Όταν γίνεται το μπάζωμα στις 3 – 4 πρώτες ημέρες και χάνονται τόσα αποδεικτικά στοιχεία, αναμέναμε εμείς οι συγγενείς τα άμεσα αντανακλαστικά των δικαστικών Αρχών, να είναι αποτελεσματικά και να ψάξουν να βρουν τα πάντα. Αντ’ αυτού τι έχουμε εισπράξει; Απώλεια βιντεοληπτικού υλικού, απώλεια ηχητικού υλικού, καταστροφή βιολογικού υλικού σε 5 βδομάδες, άρνηση αιτημάτων, άρνηση ελέγχου πυρανθεκτικότητας των καθισμάτων το οποίο μας το αρνήθηκε ο ανακριτής και τελικά ικανοποιήθηκε μέσω του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, και αυτό ακόμα είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό για ποιον λόγο δεν ασχολείται κανείς με αυτό το θέμα, και φυσικά άρνηση απορρήτου επιστολικής αλληλογραφίας μεταξύ του υπουργείου και των φορέων».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο