Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έκδοση ελληνικού ομολόγου με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση ελληνικού ομολόγου με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ προχωράει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τον κάθε ιδιώτη επενδυτή να μπορεί να συμμετάσχει στο εταιρικό ομόλογο. Η δημόσια προσφορά ξεκινά αύριο, Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου.

Στις αγορές βγαίνει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προχωρώντας στην έκδοση ελληνικού ομολόγου με στόχο την άντληση 500 εκατομμυρίων  ευρώ.

Κάθε ιδιώτης επενδυτής μπορεί να συμμετάσχει στο εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ελάχιστο ποσό χιλίων ευρώ. Η δημόσια προσφορά ξεκινά αύριο, Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου.

Το ομόλογο έχει εύρος απόδοσης από 3,2% έως 3,5% και διάρκεια επτά ετών. Στο διάστημα αυτό, οι επενδυτές θα εισπράττουν σταθερό τόκο κάθε έξι μήνες, εξασφαλίζοντας προβλέψιμη απόδοση μέχρι τη λήξη του ομολόγου.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απασχολεί σήμερα περισσότερους από 5.400 εργαζόμενους και εκμεταλλεύεται δίκτυο αυτοκινητοδρόμων 2.000 χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων και η Αττική Οδός. Διαθέτει ισχυρή παρουσία στις αερομεταφορές, στη διαχείριση απορριμμάτων και στους υδάτινους πόρους, ενώ υλοποιεί επενδύσεις 10 δισ. ευρώ στον κλάδο των παραχωρήσεων.

Παράλληλα, υλοποιεί υποδομές – ορόσημα για τη χώρα, όπως το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Ηράκλειο Κρήτης, το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας και το πρότυπο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία.

Στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέγραψε έσοδα 1,96 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθαρά κέρδη 68 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στον κλάδο των κατασκευών διαθέτει συμβάσεις 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Οικονομία

Απόρρητο