Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο θα διεκδικήσει η Ελίνα Τζένγκο. Η Ελληνίδα ακοντίστρια πήρε την πρόκριση στον τελικό, με βολή στα 61 μέτρα και 31 εκατοστά.
Μπορεί να μην έπιασε το όριο των 62.50, ωστόσο η Ελίνα Τζένγκο εξασφάλισε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό ως 11η από τις 12 καλύτερες αθλήτριες στα προκριματικά. Με κορυφαία βολή στα 61.31, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κρατάει την καλή της ρίψη για τον τελικό.
Στο τελικό των 20 μ. Βάδην γυναικών, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 16η με χρόνο 1:29:47. 34η ολοκλήρωσε τον αγώνα η Χριστίνα Παπαδοπούλου, 39η η Παναγιώτα Τσινοπούλου.
Στα 400 μέτρα εμπόδια, νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός Ράι Μπένιαμιν. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι κατέγραψε 46.52 και άφησε δεύτερο τον Βραζιλιάνο Ντος Σάντος με 46.84 και τρίτο τον Καταριανό Σαμπά, με 47.06.
Στις γυναίκες, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδή Φέμκε Μπολ με χρόνο 51.54, κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος. Πίσω της τερμάτισε η Αμερικανίδα Τζάσμιν Τζόουνς και η Έμα Ζαπλετάλοβα από την Σλοβακία.
Στον τελικό του τριπλούν, παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Πορτογάλος Πέντρο Πιτσάρντο με άλμα στα 17,91, καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ιταλός Νταλαβάλε, τρίτος ο Κουβανός Λάζαρο Μαρτίνες.