Νέες, ποινικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη δημόσια παραδοχή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Μπουκώρου, ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, γνώριζε για τις παρακολουθήσεις «γαλάζιων» βουλευτών, τους οποίους ενάμιση χρόνο πριν, ενημέρωσε ότι δεν θα μπουν στην κυβέρνηση.
«Δεν χρημάτισε ο κ. Μυλωνάκης στο αρμόδιο υπουργείο, ούτε η έρευνα αφορά στον κ. Μυλωνάκη στο τι έγινε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ΝΔ δεν θέλει να κρύψει κάτι», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο MEGA.
«Εδώ είναι μία υπόθεση η οποία έχει μία οσμή όταν το Μέγαρο Μαξίμου το ίδιο φαίνεται να γνώριζε και ενημέρωνε βουλευτές για επισυνδέσεις, αυτό όλο σημαίνει ότι προσπάθησε στην ουσία η τράπουλα να σημαδευτεί», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκάλας.
Η αντιπολίτευση καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, κάνοντας λόγο για ποινικές ευθύνες του κ. Μυλωνάκη από την στιγμή που ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ γνώριζε προτού σχηματιστεί η δικογραφία, για το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων του κοριού της ΕΛ.ΑΣ. κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
«Όποιος είχε αυτές τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους βουλευτές, έχει παραβιάσει το 251 του Ποινικού Κώδικα τουλάχιστον, που είναι κακούργημα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.
«Όταν τα ζητήματα αυτά τεθούν επώνυμα, υπεύθυνα, όσοι έχουν ανάμειξη θα απαντήσουν καθαρά», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.
«Πρώτη επιλογή είναι να βγάλετε ψεύτη τον κ. Μπουκώρο, εδώ βλέπω μία τίμια προσπάθεια. Η δεύτερη επιλογή είναι να αρχίσετε να παίζετε μουσικές καρέκλες. Πάντα στο ποινικό, η κρίσιμη διαδικασία είναι όταν αρχίσουν και σπάνε και ο ένας καρφώνει τον άλλον», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.
Τo εξώδικο Μυλωνάκη στην εφημερίδα «Documentο», που αποκάλυψε το εσωτερικό υπόμνημα με το οποίο ενημερώθηκε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει λαβές στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για άγχος και νευρικότητα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.