Η Εθνική δε βρήκε λύσεις απέναντι στην Τουρκία, ενώ έκανε πάρα πολλά λάθη και υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της με 94-68 στον 2ο ημιτελικό του Eurobasket.
Σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων η Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και γνώρισε βαριά ήττα με 94-68 από την Τουρκία.
Αυτό το +26 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης τα τελευταία 50 χρόνια.
Η πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας από το πρώτο λεπτό που εφάρμοσε ο Εργκίν Αταμάν, οδηγούσε σε 12 λάθη στα πρώτα 20 λεπτά. Δεχθήκαμε 10 κλεψίματα και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.
Συνολικά 22 λάθη, τα περισσότερα στην ιστορία των ημιτελικών του Ευρωμπάσκετ από οποιαδήποτε ομάδα.
Με την ψυχολογία στο ναδίρ η αστοχία όχι μόνο από την περιφέρεια αλλά ακόμα και κάτω από το καλάθι στάθηκε τροχοπέδη.
Ο Ερτζάν Οσμάνι πραγματοποιώντας εμφάνιση καριέρας, ολοκλήρωσε με 28 πόντους και 6/8 τρίποντα κάνοντας ρεκόρ για τους Τούρκους στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ. Από κοντά και ο Σενγκούν με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αφοπλισμένο, ο Σλούκας ήταν ίσως ο μόνος που διασώθηκε με 15 πόντους. Δύσκολη βραδιά που πρέπει να μείνει πίσω για να αφοσιωθούν οι παίκτες στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στη Φιλανδία.