Παιδεία: Μάθημα σε κοντέινερ, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς & φθορές στα κτίρια

Μάθημα σε λυόμενα, πεσμένοι σοβάδες, ελλείψεις εκπαιδευτικών, εγκατάλειψη.

Το 2ο Λύκειο Πετρούπολης στεγάζεται από τον σεισμό του 2019 σε κοντέινερ. Εκεί θα παραμείνουν οι μαθητές τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.

Σε επτά νηπιαγωγεία του Νέου Ηρακλείου, οι μαθητές θα μπουν σε αίθουσες προκάτ.

«Όταν μπαίνουμε στην τάξη με 4χρονα και πεντάχρονα παιδιά, δε φθάνει μόνο να μπούμε στην αίθουσα πρέπει να επιτευχθεί και παιδαγωγική διαδικασία, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει υγιεινή», ανέφερε η νηπιαγωγός Ντιάνα Λιάκου.

Στις Αχαρνές ένα νηπιαγωγείο στεγάζεται σε χώρο όπου παλιά λειτουργούσε ως μαγαζί, ένα σε πυλωτή πολυκατοικίας και ένα σε ισόγειο σπιτιού. Στον ίδιο δήμο, 5 δημοτικά και 11 νηπιαγωγεία στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες, ενώ άλλα 16 νηπιαγωγεία και δημοτικά έχουν πολλές αίθουσες προκάτ.

Από τον σεισμό του 1999, το 9ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες. Συνολικά οι 35 από τις 73 σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή περίπου το 50% έχουν λυόμενες αίθουσες.

Μόνιμο πρόβλημα κάθε χρονιά και οι ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Και μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά, οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να δουν που θα αφήσουν τα παιδιά τους.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο