Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή βάση στα σύνορα με την Ουκρανία φέρεται να ήταν ο στόχος των ρωσικών drones

NATOϊκή βάση στη νότια Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, φέρεται να ήταν ο στόχος των 19 ρωσικών drones τα οποία παραβίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο, ενεργοποιώντας το σύστημα αεράμυνας της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ πρόκειται για τη βάση κοντά στην πόλη Ζέζοφ, στην οποία λειτουργεί κέντρο ανεφοδιασμού, μέσω του οποίου μεταφέρονται δυτικά όπλα στον ουκρανικό στρατό.

Ανησυχία

Μετά τις παραβιάσεις, η Πολωνία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροσκαφών στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία για τρεις μήνες. Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας εξήρε την κινητοποίηση του ΝΑΤΟ.

Το Βερολίνο πάντως φαίνεται να ανησυχεί για τις εξελίξεις. Σήμερα, ήχησαν δοκιμαστικά οι σειρήνες προειδοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες της Γερμανίας έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ρωσικά drones που βρέθηκαν στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολίασε:

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σε αυτά που ακούμε από την Βαρσοβία. Τελευταία, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χρησιμοποιούν αυτήν τη ρητορική».

Εν τω μεταξύ, η στρατιωτική αντικατασκοπεία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έπληξε και προκάλεσε ζημιές σε πλοίο του ρωσικού ναυτικού ανοιχτά του Νοβοροσίσκ στη Μαύρη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Κίεβο, η επίθεση έγινε με drone ουκρανικής κατασκευής το οποίο έπληξε τη γέφυρα του σκάφους όπου βρισκόταν εξοπλισμός πλοήγησης και επικοινωνίας.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο