Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σημαία την πολιτική σταθερότητα την οποία, όπως είπε, θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού μέχρι και τις κάλπες του 2027, εξαπολύει νέα βέλη στον Αλέξη Τσίπρα με αναφορές στην διακυβέρνηση 2015 - 2019.
«Εξαπάτησε μετά, θέλω να θυμίσω, ο κ. Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές για να εφαρμόσει τελικά ένα 3ο μνημόνιο. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μία μονοκομματική κυβέρνηση, με ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ως μόνη επιλογή προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή προτάσσουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, που μιλούν για έλλειμμα αξιοπιστίας καθώς και πολιτικού και ιδεολογικού αφηγήματος από τον πρώην πρωθυπουργού.
«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να παραστήσει τον Μακρόν. Είπε πράγματα που θα μπορούμε να πει ο κ. Μητσοτάκης. Ο πατριωτισμός αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είναι μία ιστορία που πουλάμε σε ομιλίες», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Να περιχαρακώσει το κόμμα του επιχείρησε ο Σωκράτης Φάμελλος από τη ΔΕΘ. με φόντο τα σενάρια για νέο φορέα από τον Αλέξη Τσίπρα.
Κριτική άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Δεν θεωρώ ότι είναι πρόοδος η πρόταση του κ. Τσίπρα ή η πρόταση άλλων κομμάτων ή στελεχών της αντιπολίτευσης», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Aυτος ο άνθρωπος αλλοίωσε το δημοκρατικό μας δημοψήφισμα. Ήταν φασίζοντας ο τρόπος», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Η λύση θα έρθει από την Αριστερά. Προτάσεις οι οποίες έρχονται απλώς και μόνο να προσπαθήσουν να στρογγυλέψουν την πραγματικότητα, νομίζω ότι δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
«Μένεις στο κόμμα για να φτιάξεις νέο κόμμα μέσα στο κόμμα. Όλο αυτό το πράγμα για εμένα είναι γελοιότητα», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης.
Πάντως, ήδη εντός ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τόσο φωνές που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το επόμενο βήμα, όσο και διαφωνούντες.