Η Εθνική μπάσκετ θα αντιμετωπίσει αύριο το Ισραήλ στους «16» του Ευρωπαϊκού.
Λεμεσός τέλος. Τέλος και τα σενάρια, αλλά και οι δεύτερες ευκαιρίες. Η Εθνική βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας έτοιμη να ριχτεί στη μάχη των νοκ άουτ αγώνων του Ευρωμπάσκετ.
Πρώτος αντίπαλος αύριο το σκληροτράχηλο Ισραήλ. Με νίκη η Εθνική σφραγίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά και φτάνει ένα βήμα πριν από τα μετάλλια. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται σε προπονητήριο της Ρίγα η τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα. Είναι καλά κι ο Σαμοντούροφ, λογικά θα είναι διαθέσιμος.
Αν πιστεύετε στους οιωνούς, το Ισραήλ ήταν ο αντίπαλος στο πρώτο νοκ άουτ των «16» και πριν από 20 χρόνια στο Βελιγράδι. Η Εθνική είχε νικήσει 67-61 και στο τέλος κέρδισε και το χρυσό. Με πρωταγωνιστές τον Σπανούλη και τον Ζήση. Αμφότεροι πλέον κάθονται στον πάγκο.
Και στο παρκέ τη δουλειά κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με μάτι που γυαλίζει έχοντας τη λάμψη του χρυσού.
Στην πρεμιέρα των «16» η Τουρκία είδε το χάρο με τα μάτια της πριν νικήσει τελικά τη Σουηδία με 85-79 και παραμείνει στο δρόμο της Εθνικής μας προς το βάθρο του Ευρωμπάσκετ.
Ο Σενγκούν έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι με 24 πόντους, 16 ριμπάουντ, 6 ασίστ, ο Οσμάν πρόσθεσε 17 πόντους και ο Εργκίν Αταμάν τα έβαλε με τη FIBA που έβαλε την Τουρκία να παίξει στις 12 το μεσημέρι.
«Ελάτε, είναι ώρα να γίνουν αλλαγές. Να προοδεύσει η FIBA. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο φεγγάρι. Κάντε αλλαγές. Δεν θέλω να διαμαρτύρομαι ή να παραπονιέμαι. Θέλω να κάνω σημαντικές προτάσεις για το καλό του μπάσκετ».
Ζόρια συνάντησε και η άστοχη επί 30 λεπτά Γερμανία πριν κάνει σερί 33-7 με 7/9 τρίποντα στην τελευταία περίοδο και νικήσει την Πορτογαλία με 85-58. Σρέντερ και Βάγκνερ με 16 πόντους έκαστος ήταν οι πρώτοι σκόρερ των πάντσερ, που θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά το νικητή του αυριανού αγώνα Ιταλία-Σλοβενία.