Το «ξήλωμα» της μαφίας της Κρήτης με ένστολους & κληρικούς

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις κατάφερε να εξαρθρώσει η αστυνομία στην Κρήτη.

Ένα τεράστιο κύκλωμα με όρους μαφίας λυμαινόταν τα Χανιά και όχι μόνο, σκορπίζοντας τον φόβο σε όσους έπεφταν στα νύχια τους. Και από την άλλη πλευρά μια κινηματογραφική επιχείρηση της αστυνομίας με στελέχη σε μυστική αποστολή και ελάχιστους να γίνονται αποδέκτες των πληροφοριών.

49 κατηγορούμενοι βρίσκονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει χιλιάδες ηχογραφημένες συνομιλίες για την ανεξέλεγκτη δράση της αδίστακτης εγκληματικής ομάδας, Αρχηγοί της οποίας φέρονται να είναι δύο αδέλφια επιχειρηματίες, με δραστηριότητα στον τουρισμό, την εστίαση και μάλιστα με πολύ ακριβά γούστα.

Ο τζίρος του κυκλώματος ζαλίζει αφού κατά πληροφορίες ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το ένα τρίτο προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Κινηματογραφική επιχείρηση

Μυστικά και αθόρυβα το κύκλωμα αποκαλύφθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών, οι οποίοι έφτασαν στην Κρήτη με αποστολή να εισχωρήσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι για σεζόν, που αναζητούσαν και κάτι παραπάνω από το απλό μεροκάματο.

Κατάφεραν να εισχωρήσουν στο κύκλωμα και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των μελών του με αποτέλεσμα να συλλέξουν κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση.

Είχαν προηγηθεί κομβικά και καθοριστικά γεγονότα.

Τον Ιανουάριο του 2024, την βομβιστική επίθεση σε βάρος αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που ξεσκέπασε μεγάλη υπόθεση διακίνησης. Το σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 22χρονο, τον Ιανουάριο του 2025, και θύτη γνωστό επιχειρηματία που λόγω των… γνωριμιών του κατάφερε και οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά ανενόχλητος. Η σύλληψη ενός 42χρονου στα Χανιά με ένα αδιανόητο οπλοστάσιο τον Ιούνιο και πριν από δέκα ημέρες οι συλλήψεις μελών του κυκλώματος για διακίνηση κάνναβης.

Οι ένστολοι και οι κληρικοί

Στη λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται έγκλειστοι, επιχειρηματίες, ένας αστυνομικός, δύο στρατιωτικοί και ένας κληρικός ενώ οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στα μέλη της οργάνωσης.

Ο κληρικός από την πλευρά του φέρεται να εμπλέκεται σε εκβιασμό ανωτέρου ιερωμένου με σκοπό την αποκομιδή κερδών σε ιερά οικόπεδα-φιλέτα. Στο «στόχαστρο» των αρχών έχουν μπει αγοραπωλησίες εκτάσεων της Εκκλησίας σε ιδιώτες, μάλιστα δεκάδες υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις βρέθηκαν στο σπίτι του εμπλεκόμενου μεγαλοεπιχειρηματία της Κρήτης.

Κατά πληροφορίες μάλιστα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους που κατέγραψαν νομίμως οι αρμόδιες αρχές προκύπτει έντονο ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι ο νέος Μητροπολίτης Χανίων.

Στον εισαγγελέα τα μέλη της μαφιόζικης συμμορίας στην Κρήτη

Οι συλληφθέντες ανά δεκάδες οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο