Λίγες ημέρες πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ένταση χτυπάει κόκκινο με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την δυνατότητα εργασίας για 13 ώρες στον ίδιο εργοδότη. Την ίδια ώρα τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή τροφοδοτούν συζητήσεις και αναταράξεις στην κεντροαριστερά.
Φωτιές έχει ανάψει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που προβλέπει εργασία 13ωρών σε έναν εργοδότη έως 37 ημέρες τον χρόνο, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι δεν καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται υποχρεωτικά ημερήσια απασχόληση 13 ωρών όλο τον χρόνο, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.
Για εργασιακό Μεσαίωνα και καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
Για πέντε ημέρες, μέχρι την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ με συνεντεύξεις στελεχών του και τίτλο: 6 χρόνια Νέα Δημοκρατία, αποτύχατε, επιχειρεί να αποδομήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Στο κάδρο μπαίνουν πλέον και οι συχνές παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενισχύοντας τα σενάρια για την επιστροφή του με έναν άλλο πολιτικό φορέα, ανακατεύοντας την τράπουλα στην κεντροαριστερά, χωρίς να λείπουν οι αιχμές από τα δεξιά.
Σε όσα του καταλογίζει η κυβέρνηση για φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών, απάντησε με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ», ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συνέδριο του Economist την Παρασκευή.