Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη στιγμή που μέχρι και λογισμικό με το οποίο εντόπιζαν ποιες εκτάσεις δεν είχαν δηλωθεί από αγρότες και κτηνοτρόφους, για να τις δηλώσουν εκείνοι και να παίρνουν τις επιδοτήσεις, είχαν φτιάξει και χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πάρτι στο ΟΠΕΚΕΠΕ ακόμη και μετά την υπαγωγή του στη ΑΑΔΕ.

Πέρα από το γεγονός ότι ακόμη κάποιοι δηλώνουν ακόμη και ιδιόκτητες εκτάσεις άλλων αγροτών και κτηνοτρόφων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, αποκάλυψε σήμερα ότι είχε στηθεί παράλληλο ηλεκτρονικό σύστημα για να εντοπίζονται αδήλωτες εκτάσεις.

«Ακούμε ότι είχαν αναπτυχθεί ακόμη και λογισμικά που βρίσκαν τα κενά μη δηλωμένα χωράφια και εκτάσεις αι πήγαιναν και τα δήλωναν βοσκοτόπους. Υπάρχουν αδιανόητα πράγματα σε σχέση με αυτά που μπορεί κανείς να φανταστεί».

«Μόλις τώρα κατάλαβε ότι υπήρχε οργανωμένη συμμορία η οποία ενημέρωνε κάποιους επιτηδείους που υπήρχαν βοσκότοποι για να τους δηλώσουν παρανόμως. Μα αυτά τα αναφέρει η ευρωπαϊκή εισαγγελία. Δεν την διάβασε ο κ. Τσιάρας πριν ψηφίσει τη παραπομπή του κ. Βορίδη και του κ. Αυγενάκη;», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς.

«Ο κ. Μητσοτάκης τρέμει μήπως ανοίξουν στόματα. Μήπως οι φραπέδες και χασάπηδες αποκαλύψουν το σχέδιο γαλάζιων παιδιών με τη ευλογία και με σχέδιο του Μαξίμου να κλαπούν τα λεφτά των αγροτών», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος.

Νέος προσωρινός πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γιάννης Καββαδάς, στέλεχος ΑΑΔΕ

Νέος προσωρινός πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ διορίστηκε ο γενικός διευθυντής Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ Γιάννης Καββαδάς. Μετά την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων η κυβέρνηση προωθεί και το ακαταδίωκτο για τον προσωρινό πρόεδρο του οργανισμού, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όταν έχω μια θέση ευθύνης να μοιράζω λεφτά να διανέμω ποσά δεν έχω καμία ευθύνη; Έχετε το αλάθητο του Πάπα; Ούτε Πάπας είστε, παπατζήδες όμως είστε δυστυχώς».

Το ακαταδίωκτο του προσωρινού προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ εντάχθηκε στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων με την αντιπολίτευση να μιλά για ωμή προσπάθεια φίμωσης των δημοσίων υπαλλήλων που αποκαλύπτουν ή καταγγέλλουν σκάνδαλα καθώς πλέον θα κινδυνεύουν με απόλυση και υπέρογκα πρόστιμα.

«Τι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό της υπαλλήλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, διώκεται εκείνη που τόλμησε να μιλήσει», είπε ο ΓΓ ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Όταν έχει μια κυβέρνησης παραγωγής σκανδάλων όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο με επιβολή ομερτά μπορεί να λειτουργήσει», είπε4 ο πρόεδρος Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να μονοπωλήσει τη σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με την έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που θα αρχίσει τις εργασίες της αμέσως μετά τη ΔΕΘ.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο