Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις παροχές στη ΔΕΘ

Στο κόκκινο ανεβαίνει η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα φουντώνει το μέτωπο της κυβέρνησης και με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την φημολογία για την ίδρυση νέου φορέα αλλά και την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

Με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού να βρίσκονται προ των πυλών για παροχές ύψους 1,5 δις στη μεσαία τάξη μέσω φοροαπαλλαγών, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το είδος των παροχών, το πλεόνασμα και τον τρόπο που θα διατεθεί.

Η αντιπολίτευση επιμένει για τον 13ο μισθό στο Δημόσιο, με την κυβέρνηση να απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Πολιτικές «φωτιές» άναψε η επανεμφάνιση Τσίπρα και η κριτική στην οικονομική πολιτική

Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και η κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της στην μεταμνημονιακή εποχή έχει ανάψει πολιτικές φωτιές, με τον Παύλο Μαρινάκη χθες να υποστηρίζει ότι στον μόνο που θα λείψει ο πρώην Πρωθυπουργός είναι οι βαρυποινίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για τοξικότητα. Το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε και σήμερα.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, έρευνα της Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας Politic.gr, δείχνει το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό και την δυσκολία αυτοδυναμίας με την Νέα Δημοκρατία, η οποία στην πρόθεση ψήφου βλέπει να ποσοστά της να πέφτουν στο 21,4% , το ΠΑΣΟΚ 12,2%, την Ελληνική Λύση 8,4%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 8,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, η Φωνή Λογικής στο 4,4% , το ΜέΡΑ25 4,3%, Κίνημα Δημοκρατίας 4,1%,  ΣΥΡΙΖΑ 3,7%, Νέα Αριστερά 1,7%, Νίκη 1,1% άλλο κόμμα, 6,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση και στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καλύτερο για πρωθυπουργό, μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, ο Κανένας συγκεντρώνει ποσοστό 43%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 31%,  και ο Αλέξης Τσίπρας 26%.

Ερωτηθείς για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή, που φαίνεται ότι προκαλεί αναταράξεις και στην κεντροαριστερά, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το Ινστιτούτο παίρνει πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μία ημέρα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Economist στις 5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προκαλέσει νέες πολιτικές φωτιές.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο