Τραγικό τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι.
Ο 43χρονος άντρας που είχε εξαφανιστεί με το σκάφος του «Γκρίζος Λύκος» στις 4 Αυγούστου, βρέθηκε νεκρός. Στις 6 Αυγούστου ξεκίνησαν οι έρευνες και 19 μέρες μετά ο Γιουκάι βρέθηκε νεκρός.
«Το σκάφος με το οποίο απέπλευσε για την Τένεδο ο επιχειρηματίας Χαλίτ Γιουκάι, καταστράφηκε σε ατύχημα και τον αναζητούσαν για 19 ημέρες. Το άψυχο σώμα του Γιουκάι βρέθηκε σε βάθος 68 μέτρων στο σημείο όπου εξαφανίστηκε», λέει το τουρκικό κανάλι aHaber.
Το άψυχο σώμα του Γιουκάι βρίσκεται σε βάθος 68 μέτρων και οι δύτες χρησιμοποίησαν ειδικό κλωβό και ειδικές στολές για να φτάσουν σε τέτοιο βάθος.
«Μετά την έρευνα, αποκαλύφθηκε πως το σκάφος του Γιουκάι συγκρούστηκε με ένα πλοίο ξηρού φορτίου, με βάση το χρώμα και τα σημάδια πρόσκρουσης στα απομεινάρια. Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη για να δώσει κατάθεση», σύμφωνα με το ίδιο μέσο της Τουρκίας.
Ο 43χρονος επιχειρηματίας, Χαλίτ Γιουκάι ήταν υπερήφανος για ότι είχε φτιάξει στη ζωή του και κυρίως για το ναυπηγείο του.
«Άρχισα να σχεδιάζω σκάφη από την ηλικία των έξι ετών. Έφτιαχνα σχέδια στα σχολικά μου βιβλία επειδή δεν ήθελα να παρακολουθήσω το μάθημα. Δεν μπορούσα να φανταστώ τότε ότι θα αποκτούσα ένα ναυπηγείο και ότι θα σχεδίαζα τα δικά μου σκάφη. Κάνω κάτι που αγαπώ και είναι η ελευθερία για μένα επειδή
οτιδήποτε σχεδιάσω μπορώ να το φτιάξω επίσης», είχε δηλώσει ο ίδιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του επιχειρηματία, είχε αποπλεύσει από τη Γιάλοβα με προορισμό τη Μύκονο όμως το κακό έγινε στα ανοιχτά της Τενέδου.
Ο Γιουκάι ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα διευθύντρια Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας του.