Τρόμος για τους επιβάτες, σε πτήση από την Κέρκυρα προς το Ντίσελντορφ, όταν ο δεξιός κινητήρας του αεροσκάφους τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση.
Το Boeing 757 της αεροπορικής εταιρίας Condor έχει μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας με 250 επιβάτες και προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
Σε ύψος 1.500 ποδών ο δεξιός κινητήρας ξαφνικά εκρήγνυται και τυλίγεται στις φλόγες.
Ακολουθούν αλλεπάλληλες εκρήξεις που γίνονται αντιληπτές σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας. Οι επιβάτες του αεροσκάφους πανικοβάλλονται, ωστόσο οι κυβερνήτες αντιδρούν με ψυχραιμία. Αφού διαπιστώνουν ότι ο δεύτερος κινητήρας λειτουργεί κανονικά, αλλάζουν την πορεία πτήσης και το Boeing κινείται παράλληλα με τον διάδρομο απογείωσης.
«Όλοι οι κινητήρες έχουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Δηλαδή και να αρπάξει ο κινητήρας κατά την πτήση σβήνει αμέσως ο κινητήρας. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι το αεροπλάνο πετάει έστω και με τον έναν κινητήρα, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Απλά επιλέγεται από το αεροδρόμιο άμεση προσγείωση γιατί το αεροπλάνο είναι σε κίνδυνο όταν είναι με έναν κινητήρα», λέει στο MEGA ο Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων.
Ο πιλότος επικοινωνεί ταχύτατα με τον πύργο ελέγχου και αποφασίζουν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων, για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.
«Η Κέρκυρα είναι ένα αεροδρόμιο μικρό που δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό να γίνει επισκευή του κινητήρα του αεροπλάνου. Οπότε θα είχε καθηλωθεί το αεροπλάνο και θα έπρεπε να φέρουνε από τη Γερμανία ειδικό συνεργείο για να κάνει αυτό το πράγμα. Δεν συνέφερε», πρόσθεσε ο κ. Φραγκούλης.
Οι απανωτές εκρήξεις στον κινητήρα έγιναν αντιληπτές σε αρκετές περιοχές της Κέρκυρας. Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν το συμβάν σε βίντεο που ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Οι επιβάτες της πτήσης διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία του Μπρίντιζι και έφτασαν στο Ντίσελντορφ σήμερα με άλλες πτήσεις, ενώ η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση απολογούμενη για το περιστατικό.