Στο Πεκίνο οι παγκόσμιοι αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ

Στο Πεκίνο διεξάγονται οι παγκόσμιοι αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ, σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, ο στίβος, το πινγκ πονγκ και οι μαχητικές τέχνες.

Τα ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο και δεν αποφεύγουν τα σκληρά μαρκαρίσματα. Πετυχαίνουν και γκολ με πέναλτι, χωρίς όμως την παρουσία τερματοφύλακα. Δεν λείπουν και οι τραυματισμοί, με τα ρομπότ να γίνονται αλλαγή για τις πρώτες βοήθειες.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το μοναδικό άθλημα στους παγκόσμιους αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ στο Πεκίνο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και πολεμικές τέχνες με γροθιές και κλωτσιές, αλλά και αγώνες στίβου.

Στους παγκόσμιους αγώνες ανθρωποειδών ρομπότ συμμετέχουν 280 ομάδες από 16 χώρες, με τις 192 ομάδες να προέρχονται από πανεπιστήμια και τις 88 να ανήκουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Και μπορεί το θέαμα να μην είναι υψηλού επιπέδου, αλλά οι συγκεκριμένοι αγώνες βοηθούν τους ερευνητές στην εξέλιξη της ρομποτικής.

Οι αγώνες γίνονται με την παρουσία κοινού που πληρώνουν εισιτήριο από 18 έως 81 δολάρια για να δουν τα ρομπότ.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο