Σε πύρινο κλοιό είναι η Σμύρνη στην Τουρκία αλλά και η νότια Αλβανία, στα σύνορα με την Ελλάδα, εκεί όπου οι φλόγες έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές. Μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα και σε Ισπανία.
Τουρκία
Πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη με τις πύρινες γλώσσες στην Σμύρνη. Οι φλόγες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
«Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν νυχτώσει και ξέφυγε προς στο δάσος από ένα φορτηγάκι που έπιασε φωτιά στην άκρη του δρόμου. Οι φλόγες επεκτάθηκαν στη δασική περιοχή πίσω από την οποία υπάρχουν κατοικίες», μεταδίδει το A Haber.
Η εικόνα από ψηλά δείχνει το μέγεθος της καταστροφής. Πιο βόρεια, στα Δαρδανέλια, τα περισσότερα μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αφού άφησαν πίσω τους 2 νεκρούς στο πέρασμά τους.
Αλβανία
Οι κάτοικοι στο Δελβίνο, στον Αυλώνα της νότιας Αλβανίας, παρακολουθούν έντρομοι τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους.
«Είμαστε πραγματικά φοβισμένοι επειδή καίγονται σπίτια και οι άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν έξω. Πολλά σπίτια έχουν καεί στην πόλη».
Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για εκκένωση της πόλης.
Ισπανία
Στη βορειοδυτική Ισπανία, το χωριό Τσαντρέισα ντε Κέισα έχει περικυκλωθεί από τις φλόγες. Οι κάτοικοι απεγνωσμένοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.
«Είναι κρίμα γιατί υπάρχουν πολλά ζώα εκεί πάνω που επίσης θα καούν και κανείς δεν θα μπορέσει να τα βρει».
Γαλλία
Στην Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το θερμόμετρο δείχνει 42 βαθμούς Κελσίου. Κάτοικοι και τουρίστες προσπαθούν να δροσιστούν όπως μπορούν.
Οι μετεωρολόγοι έχουν κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό για σήμερα Τετάρτη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.