Δύο δυνατά τεστ για την Εθνική ενόψει του Ευρωμπάσκετ

Με δυο δυνατά φιλικά στην Κύπρο συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Αύριο κοντράρεται με την Σερβία και την Κυριακή με το Ισραήλ. Στην Αθήνα αναμένεται απόψε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο αμερικανός σέντερ Ρισόν Χολμς

Μετά το ξεμούδιασμα στο πρώτο φιλικό με το Βέλγιο ήρθε για την Εθνική η ώρα να μετρήσει τις δυνάμεις της απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερες δυνατότητες.

Γι’ αυτό θα ταξιδέψει σήμερα στη Λεμεσό, όπου το Σαββατοκύριακο θα δώσει δύο δυνατά τεστ. Αύριο κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία του Γιόκιτς, του Μπογκντάνοβιτς και του Μίτσιτς και την Κυριακή με αντίπαλο το Ισραήλ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει μετά τη μεσημεριανή προπόνηση, οπότε και θα γίνει γνωστή. Φαίνεται ωστόσο ότι θα μείνουν στην Αθήνα οι τραυματίες Ζούγρης και Τολιόπουλος προκειμένου να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους και να επιστρέψουν στις προπονήσεις την άλλη εβδομάδα.

Φιλικά γίνονται και αλλού στην Ευρώπη. Στη Μάλαγα η Ισπανία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κερδίσει την Τσεχία με 87-73. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έμεινε στους 6 πόντους, ο αδερφός του, Μπίλι, πέτυχε 10, ενώ πρώτος σκόρερ της φούρια ρόχα ήταν ο Πουέρτο της Βαλένθια με 15 πόντους και 5/8 τρίποντα.

Στην Κωνσταντινούπολη η Λιθουανία έκανε επίδειξη δύναμης συντρίβοντας την Τουρκία με 91-70, παρόλο που έπαιζε χωρίς τον Βαλαντσιούνας.

Ο Νορμάντας με 15 και ο Γιοκουμπάιτις με 13 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Λιθουανών, ενώ ο Τσέντι Οσμάν με 17 πόντους έκανε ό,τι μπορούσε για την Τουρκία. Ο έτερος Τούρκος του Παναθηναϊκού, Ομέρ Γιουρτσεβέν, έμεινε στους 4 πόντους, όσους έβαλε και ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς Αλπερέν Σενγκούν.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε, αλλά τουλάχιστον θα χαρεί βλέποντας τον Ρισόν Χολμς να έρχεται στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός σέντερ έστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνό του με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται απόψε στην Αθήνα.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο