Πιθανή η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν με φόντο την Ουκρανία

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι ενδέχεται να συνομιλήσουν από κοντά την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε πολλούς φίλους οι οποίοι είναι έτοιμοι να οργανώσουν μία τέτοια συνάντηση. Ένας από τους φίλους μας είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κάνει λόγο και για μία ακόμη τριμερή συνάντηση, ανάμεσα στον ίδιο, τον Πούτιν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι.

«Υπάρχει μία πολύ καλή προοπτική να συμφωνήσουν. Δεν έχουμε ορίσει ακόμη πού (θα γίνει). Αλλά είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν».

«Έχω ξαναπεί ότι, γενικά, δεν έχω αντίρρηση, είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Όμως, πριν από αυτό, πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και, δυστυχώς, είμαστε μακριά από τη δημιουργία αυτών των συνθηκών», απάντησε ο Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι απούσα από μία τέτοια συνάντηση.

«Ο πόλεμος γίνεται στην Ευρώπη και η Ουκρανία είναι συστατικό μέρος της Ευρώπης. Ήδη βρισκόμαστε σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η Ουκρανία δεν φοβάται τις συναντήσεις και αναμένει την ίδια στάση από τη ρωσική πλευρά. Είναι καιρός να τελειώσουμε τον πόλεμο».

Σημειώνεται πως αύριο εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, με τη διεθνή κοινότητα να αναμένει αν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και τους εμπορικούς της εταίρους, όπως έχει απειλήσει.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Απόρρητο